Κουβέλης: Θα καταψηφίσω το νέο μνημόνιο

«Θα πάρω το βάρος και την ευθύνη και όταν έρθει το νέο μνημόνιο στη Βουλή, εγώ θα το καταψηφίσω», δήλωσε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης.

«Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και αυτοί που χειρίστηκαν το θέμα θέλουν τώρα συμμετοχή σε ένα άκριτο ‘ΝΑΙ’», σημείωσε και επανέλαβε την άποψή του ότι τα νέα επώδυνα μέτρα που μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για ένα έντονα δεσμευτικό πλαίσιο, επεσήμανε ότι η πιο έντιμη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες μετά την ολοκλήρωση των ειδικών σκοπών της κυβέρνησης Παπαδήμου και επανέλαβε ότι η οποιαδήποτε συμμετοχή της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με εντολή του ελληνικού λαού προϋποθέτει μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα έχει ως βασικό στοιχείο το πώς θα αναζητηθούν ισοδύναμα και αντίρροπα».

Ο κ. Κουβέλης υπενθύμισε την πρότασή του για πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ και με τη σύμπραξη ενός επενδυτικού ομολόγου, ενώ τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς σημαντικού μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στη μείωση των κατώτατων μισθών, δεν εμφανίστηκε αρνητικός στην περικοπή των πολύ υψηλών συντάξεων και εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό θα ξανανοίξει με ένταση και οδυνηρές συνέπειες.

Καταλήγοντας ο κ. Κουβέλης ζήτησε να μη συνεχίσουν να παίρνουν δύο συντάξεις οι πολιτικοί, να περικοπεί στο ήμισυ η αποζημίωση των βουλευτών και να παραιτηθούν από τη συμμετοχή στις επιτροπές, ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, αλλά υπό προϋποθέσεις.

SHARE