ΚΟΣΤΕΛΟ (Ε.Ε): Μετά την πρώτη αξιολόγηση το χρέος – “Οχι” στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

costeloΤο θέμα του χρέους θα τεθεί μετά την πρώτη αξιολόγηση ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της ΕΕ στο κουαρτέτο, Ντέκλαν Κοστέλο. 

Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, στις αρχές του 2016, είναι το «κλειδί» προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος αλλά και για ταχύτατη άρση των capital controls, σύμφωνα με όσα είπε ο Ντέκλαν  Κοστέλο στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Κατά τον κ. Κοστέλο, έως τις 11 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές το νομοθετικό (όπου απαιτείται) περιεχόμενο του 2ου πακέτου προαπαιτουμένων που αφορά σε: κόκκινα δάνεια, ΑΔΜΗΕ, νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο τομέα και εργασιακά.

«Αρχές Ιανουαρίου θα επανέλθουμε, εάν είναι έτοιμη η κυβέρνηση», ανέφερε ο Ντέκλαν  Κοστέλο για την πρώτη αξιολόγηση. Τότε θα πρέπει να υλοποιηθούν η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μέτρα για να ικανοποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, η μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην εγχώρια αγορά ενέργειας και η ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ.

Ο κ, Κοστέλο σημειώνεται ότι τάχθηκε κατά της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.

SHARE