Κατέβηκαν από τα λεωφορεία οι πρόσφυγες και πάνε πεζοί στην Ειδομένη

prosfyges3

Ανεβαίνει και η θερμοκρασία του Προσφυγικού καθώς πέρα από το χάος που έχει δημιουργήσει το κλείσιμο των ελληνοσκοπιανών συνόρων από την πλευρά της ΠΓΔΜ πλέον υπάρχει και η φυσική κόπωση των προσφύγων και των μεταναστών που “καταπίνουν” τα χιλιόμετρα καθώς έχουν μετατραπεί σε μπαλάκι μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Πλέον οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δείχνουν απρόθυμοι να υποστούν ακόμη μια νέα ταλαιπωρία μετά το πέρασμα θανάτου που πραγματοποιούν στο Αιγαίο και αρνούνται να φιλοξενηθούν σε άλλα σημεία εντός της ελληνικής επικράτειας αφού οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να διασπείρουν τους μετανάστες σε διάφορες περιοχές για να μην προκληθεί νέο πανδαιμόνιο στην Ειδομένη, όμως οι πρόσφυγες επιμένουν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στα σύνορα και να συνεχίσουν προς το εσωτερικό της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα τέσσερα λεωφορεία που ξεκίνησαν από την Κοζάνη για την Ειδομένη, έλαβαν εντολή να σταματήσουν την πορεία τους και να γυρίσουν προς το κλειστό της Λευκόβρυσης, καθώς οι πρόσφυγες, τους οποίους μετέφεραν, δεν επρόκειτο να περάσουν τα σύνορα.

Όμως η αγανάκτηση των περίπου 150 προσφύγων που επέβαιναν στα λεωφορεία ήταν ήδη μεγάλη και βλέποντας το στόχο τους, για ένα καλύτερο αύριο, να απομακρύνεται για άλλη μια φορά, έδωσαν με τη σειρά τους εντολή στον οδηγό του λεωφορείου, να τους κατεβάσει στην εθνική οδό, στο σημείο όπου είχαν σταματήσει.

Έτσι, από τις 3:30 περίπου το μεσημέρι, ταλαίπωροι πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, επιχείρησαν να φτάσουν, από τα Κοίλα Κοζάνης στην Ειδομένη με τα πόδια, περπατώντας στην εθνική οδό. Η αστυνομία ανέλαβε αρχικά να τους μεταπείσει και να τους γυρίσει πίσω στην Κοζάνη, όμως η απόκρισή τους ήταν πως όπου κι αν πάνε, θα πάνε με τα πόδια κι έτσι 30 από αυτούς ξεκίνησαν εκ νέου για Ειδομένη, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους πείσει πως θα τους πάει στα σύνορα.

SHARE