Κίνα για ΗΠΑ-Β. Κορέα: Ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος

“Μια σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή” στη Βόρεια Κορέα, προειδοποίησε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι μετά τις νέες απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Πιόνγκγιανγκ.

“Ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος”, πρόσθεσε ο Ουάνγκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Μαρκ Ερό, μία ημέρα αφού ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπίσει το βορειοκορεατικό “πρόβλημα” ακόμη και χωρίς την Κίνα.

Παράλληλα ο Κινέζος υπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθεί να λάβει μια μη αναστρέψιμη πορεία η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, τονίζοντας ότι “κανείς δεν θα βγει νικητής” από μια αντιπαράθεση.

Όποιος προκαλέσει σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, “θα πρέπει να αναλάβει την ιστορική ευθύνη και να πληρώσει το τίμημα”, κατήγγειλε ο Ουάνγκ.

“Ο νικητής δεν θα είναι αυτός που κάνει τις πιο σκληρές δηλώσεις ή αυτός που δείχνει την ισχυρότερη πυγμή. Αν ξεσπάσει πόλεμος, το αποτέλεσμα θα είναι μια κατάσταση από την οποία κανείς δεν θα βγει νικητής”, κατάληξε, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στις απειλές Τραμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE