Γ. Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Στις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον της χώρας

xatzi eeaΠαρέμβαση ενόψει εκλογών έκανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας ότι θα κρίνουν το μέλλον της χώρας.

Όπως αναφέρει:

«Η μεγάλη προτεραιότητα δεν είναι ποιο κόμμα θα πρωτεύσει στην εκλογική μάχη, αλλά πως η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο και την συνεχόμενη ύφεση. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί όλους, είναι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πλάνο εξόδου από την κρίση, κι αυτό μόνο με εθνική συνεννόηση, μπορεί να επιτευχθεί.

»Κοινή απαίτηση είναι η σταθερότητα και η δημιουργία του κλίματος εκείνου που μέσα από την προοπτική συνετής διακυβέρνησης να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ως τροφοδότες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Να ασκήσουν δηλαδή το ρόλο που οφείλουν να έχουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Μόνο η τόνωση της επιχειρηματικότητας μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη, την πρόοδο, την ενίσχυση της απασχόλησης, την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

» Τα κόμματα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι σε πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Αν δεν αφήσουν στο περιθώριο τις “αρρωστημένες” πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος, με στείρα συνθηματολογία και χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας, τότε δεν θα υπάρξει καμία πιθανότητα ανάκαμψης της χώρας.

»Αυτή την στιγμή δεν διακυβεύεται το μέλλον κάποιου πολιτικού σχηματισμού αλλά ολόκληρης της χώρας. Μόνο με εθνική συνεννόηση μπορεί να επιτευχθεί η έξοδος από την κρίση, που σε επίπεδο οικονομίας μας έχει φέρει δεκαετίες πίσω. Το ιδανικό την επαύριον των εκλογών δεν είναι να ακούσουμε για κάποιο κόμμα που “κέρδισε” τη μάχη, αλλά για μία χώρα που “κέρδισε” το μέλλον της».

SHARE