Ισχυρό προβάδισμα Μεϊμαράκη με 51,6% σε νέα δημοσκόπηση – “Κυριακή κοντή γιορτή” απαντά ο Μητσοτάκης

meimar kyriakos 2Προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που υπερβαίνει τις 15 μονάδες έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κούρσα της διαδοχής για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας «Opinion Poll».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 51,6%, που ανέρχεται στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με συντριπτική διαφορά λαμβάνοντας 53,1% έναντι 25,7% του κ. Μητσοτάκη.

Εξάλλου, οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης. Ο κ. Μεϊμαράκης επιλέγεται από το 51,6% των ερωτώμενων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 54,2% στους ψηφοφόρους της ΝΔ του Σεπτεμβρίου και στο 56,6% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο σύνολο της Επικράτειας κατά το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου 2016. Το δείγμα ανήλθε σε 930 άτομα, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που ψήφισαν στον 1ο γύρο των εκλογών για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στις 20 Δεκεμβρίου 2015.

Τι απαντά ο Κ. Μητσοτάκης

Συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας «Opinion Poll» για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν τα εξής:

«Όσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρεία στην πρόβλεψη του α’ γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6% άλλο τόσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β΄γύρου.

Άλλωστε η ίδια η εταιρεία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α’ γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Κυριακή κοντή γιορτή».

SHARE