Θεανώ Φωτίου: Έλαβε εφάπαξ 70.000 ευρώ εν μέσω capital controls; Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

fwtiouΤη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα το οποίο αποκαλύπτει ότι η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, έλαβε, εν μέσω capital controls, εφάπαξ 70.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην εφημερίδα, αποδίδοντάς της τον χαρακτηρισμό “πρωταθλητής του κιτρινισμού”, ενώ υποστηρίζει ότι το εφάπαξ της Θ. Φωτίου εισπράχθηκε με τρία χρόνια καθυστέρηση και κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «Οι θύλακες της διαπλοκής, με μπροστάρη τον πρωταθλητή του κιτρινισμού ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ βρήκαν άλλο στόχο: τη Θεανώ Φωτίου, την τέως αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η κατηγορία; Μετά από σχεδόν 3 χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή.

Πληροφορούμε δε τον συντάκτη του “αποκαλυπτικού άρθρου” ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους.

Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls.

Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου, των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο.

Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου, δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων, αυτός είναι ο στόχος. Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη…».

SHARE