Η NASA δίνει 16.550 ευρώ για να μείνετε ξαπλωμένοι και να καπνίζετε μαριχουάνα

nasa

Αυτές είναι έρευνες! Οι εθελοντές που θα πληρωθούν με 16.550 ευρώ θα πρέπει να μείνουν στο κρεβάτι 70 ημέρες. Δεν θα μπορούν να σηκωθούν αλλά θα μπορούν να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να διαβάζουν βιβλία, να βλέπουν τηλεόραση, να σερφάρουν στο διαδίκτυο και να καπνίζουν μέχρι και μαριχουάνα!

Ποιος σκοπεύει να κάνει μια τέτοια έρευνα; Μα φυσικά η NASA στο πλαίσιο της έρευνας που ονομάζεται «Rest Studies» και αποτελεί μια σειρά μελετών, που έχει τρεις στόχους.

Πρώτον, στοχεύετε η αλλαγή φυσιολογίας των αστροναυτών στο διάστημα και οι συνέπειες σε ορισμένες αποστολές τους. Δεύτερον, η μελέτη της επιρροής της σωματικής μεταβολής στην ικανότητα των αστροναυτών να ολοκληρώσουν διάφορες δραστηριότητες και τρίτον, χάρη σε αυτό το πείραμα, οι αστροναύτες προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προκύψει από τις μεταβολές του σώματος και του οργανισμού τους.

Οι εθελοντές θα χωριστούν σε δύο ομάδες, ανάλογα με το εάν αθλούνται ή όχι. Η πρώτη ομάδα θα κάνει ασκήσεις σε εξοπλισμό, όπως συνηθίζει, και η δεύτερη δεν θα κάνει.

Η μελέτη θα διαρκέσει 97 με 105 ημέρες. Τις πρώτες 13 με 21, οι δύο ομάδες θα κινούνται ελεύθερα μέσα στον χώρο, ωστόσο, για τις υπόλοιπες 70 θα βρίσκονται σε ένα κρεβάτι, καπνίζοντας μαριχουάνα. Την ίδια στιγμή, θα εξετάζεται η καρδιά τους, τα κόκαλά τους, οι μύες, το νευρικό, το κυκλοφοριακό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σχετικά με την χρήση της μαριχουάνας, τα θετικά χαρακτηριστικά της θα κάνουν την εμπειρία της έρευνας παρόμοια με αυτή του διαστήματος.

Παρόμοια έρευνα χωρίς, ωστόσο, την χρήση μαριχουάνας, είχε γίνει και πέρυσι, με τον Ντριου Ιβανίκι να συμμετέχει σε αυτή. Οπως είχε δηλώσει για εκείνον οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες, καθώς έπρεπε να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον.

«Ποτέ δεν είχα νοσηλευτεί, οπότε η ιδέα του να είμαι συνέχεια σε ένα κρεβάτι ήταν ξένη προς εμένα. Παράλληλα, το γεγονός πως δεν μπορούσα ούτε να κάτσω το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Σωματικά ήταν μια οδυνηρή εμπειρία, μιας και το σώμα δεν είναι συνηθισμένο να ξαπλώνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», είχε τονίσει, για να προσθέσει:

«Είχα πονοκεφάλους επειδή η πίεση στο κεφάλι μου είχε αυξηθεί. Η σπονδυλική μου στήλη πονούσε και αυτή πολύ. Η οριζόντια στάση είναι δύσκολη. Τις πρώτες μέρες μου τις ξόδεψα στο να γυρίζω μπρούμυτα και ανάσκελα, για να αποσυμπιέζω την σπονδυλική μου στήλη».

SHARE