Η Λ. Κατσέλη στη Νέα Υόρκη: Ορόσημο το 2015 – “Κλειδί” η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς “κούρεμα”

(upd) Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εντός του 2015, χωρίς «κούρεμα» των καταθέσεων και με την παροχή ρευστότητας από τα διευρυμένα κανάλια ρευστότητας της ΕΚΤ, ο τραπεζικός τομέας θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, με εξαγωγικό και καινοτόμο προσανατολισμό σε μια σειρά από τομείς που η χώρα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, επισήμανε η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Τ. Κατσέλη,στο Ετήσιο Συνέδριο του Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας σε συζήτηση με θέμα «The Greek Crisis and Beyond» μαζί τον νομπελίστα οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτς και συντονιστή τον δημοσιογράφο του CNN Fareed Zakaria.
image1

Η κα Κατσέλη τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες επιμέρους ρυθμίσεων της συμφωνίας, το 2015 μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εφόσον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για πολιτική και οικονομική σταθερότητα και για ευρύτατη συναίνεση στην υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και δεσμεύσεων, οι οποίες επιτρέπουν τον βιώσιμο οικονομικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η απλοποίηση και σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, η άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων για την έναρξη, αδειοδότηση και λειτουργία των επιχειρήσεων και η επιτάχυνση της επίλυσης δικαστικών υποθέσεων, αποτελούν προτεραιότητες για την αύξηση των επενδύσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

IMG_0626

Η διαπραγμάτευση, τέλος, που αναμένεται να ξεκινήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως προβλέπεται στη συμφωνία, αποτελεί έναν ακόμα θετικό παράγοντα για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στην ίδια θεματική ενότητα μίλησαν, επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι, η Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων της Ελλάδος Γιάννα Αγγελοπούλου και ο επικεφαλής του Soros Fund Management Τζορτζ Σόρος.

 

image2

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο θα μιλήσει η Λούκα Κατσέλη η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα το Clinton Foundation πραγματοποιεί συνέδρια στις ΗΠΑ εστιαζόμενο στα βασικά θέματα της παγκόσμιας επικαιρότητας.
Ο B. Clinton ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καλεί εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο ώστε να συμμετάσχουν στα συνέδρια που διοργανώνει με θέματα οικονομίας, πολιτικής, κοινωνίας και διεθνή ζητήματα.
Στο Clinton Foundation που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες έχει προσκληθεί να συμμετάσχει η Λούκα Κατσέλη εκπροσωπώντας την Ελλάδα…..
Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η ελληνική κρίση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Σε αυτό το συνέδριο πέραν της Λούκας Κατσέλη θα μιλήσουν επίσης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi, o G. Soros ο διεθνής μεγαλοεπενδυτής, ο B. Clinton ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ο νομπελίστας καθηγητής Joseph Stiglitz από το Columbia University.
Το ελληνικό θέμα μονοπωλεί τα διεθνή φόρα και η Λούκα Κατσέλη θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα καθώς έχει εμπειρία γύρω από τα θέματα οικονομικής πολιτικής ενώ παράλληλα θα δώσει και την προοπτική της οικονομίας όπως διαμορφώνεται μέσα από το τραπεζικό σύστημα.
SHARE