Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων «ρίχνει» 750 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Συμφωνία για να προχωρήσουν οι εκταμιεύσεις δανείων συνολικού ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, σε τομείς όπως η ενέργεια, η παιδεία, οι μεταφορές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ.

Έτσι θα μπει «ζεστό» χρήμα στην οικονομία, σύμφωνα με τον υπουργό, ενώ απεγκλωβίζονται οι εκταμιεύσεις δανείων και δημιουργούνται νέες χρηματοδοτήσεις, υπό την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Πρόκειται για την υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας εγγυήσεων, ενώ αξίζει να διευκρινιστεί πως όσον αφορά στις ΜμΕ, θα απορροφήσουν από το συνολικό πακέτο περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ, παρέχοντας σημαντική ένεση ρευστότητας στην αγορά.
«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που φέρνει πραγματικό χρήμα στην οικονομία, σε μια εποχή που η έλλειψη ρευστότητας έχει προκαλέσει προβλήματα ασφυξίας στην αγορά. Και η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί αυτή ακριβώς τη βούλησή μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Από την πλευρά του ο κ. Χόγιερ ανέφερε «σηματοδοτούμε στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό λαό ότι θα μείνουμε εδώ και θα αυξήσουμε τις δραστηριότητες της ΕΤΕπ, με αυτό το πακέτο ρευστότητας, το οποίο δίνει ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διότι βοηθά την πραγματική οικονομία.
SHARE