Η εντυπωσιακή και σπάνια φωτογραφία στο Κρόνο

kronos-feggaria

Είναι το πιο μαγικό τοπίο για τους ανθρώπους. Το διάστημα… ένα αχανές σύμπαν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι με πλανήτες, αστεροειδείς, άστρα, σκόνη και αστείρευτη έμπνευση για όσους μένουν στον μικρό μπλέ πλανήτη που είναι τρίτος από τον Ήλιο. Όμως υπάρχει ακόμα ένας πλανήτης που κεντρίζει την φαντασία όλων.

Ο μαγευτικός Κρόνος με τους μυστηριώδεις δακτύλιούς του βρέθηκε σε ένα από τα ωραιότερα “κάδρα” που έχουν αποτυπωθεί από το διάστημα, με την NASA να δίνει στη δημοσιότητα  μία από τις τελευταίες φωτογραφίες που «τράβηξαν» τα τηλεσκόπια όπου έλαβε χώρα μία εκπληκτική συγκυρία, στην οποία «απαθανατίστηκαν» τα τρία φεγγάρια του εντυπωσιακού Κρόνου.

Η Τηθύς, ο Εγκέλαδος και ο Μίμας, τα φεγγάρια του Κρόνου, φρόντισαν να μας χαρίσουν μία σπάνια φωτογραφία, καθώς περνούσαν όλα μαζί κοντά από τους δακτυλίους.

Η Τηθύς, με περίμετρο 1.062 χιλιόμετρα, με τον Εγκέλαδο, περιμέτρου 504 χιλιομέτρων, διακρίνονται στο κέντρο, με τον Μίμα, περιμέτρου 396 χιλιομέτρων, διακρίνεται αριστερά του Εγκέλαδου. Η φωτογραφία ελήφθη από το διαστημόπλοιο Κασίνι, τον Δεκέμβριο του 2015.

SHARE