Η γυναικεία επιχειρηματικότητα ενισχύεται από το ΕΣΠΑ

gynakeia-epixeirimatikotita

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υλοποιεί και σχεδιάζει δράσεις για την απασχόληση και για δημιουργία θέσεων εργασίας- στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορούν τη γυναίκα, όπως είναι ο πολιτισμός και ο τουρισμός.

Την ίδια στιγμή, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, πραγματοποιούνται προγράμματα για τη λειτουργία παιδικών σταθμών και την ένταξη ατόμων με ειδικές ανάγκες στην εργασία.

Στον τομέα της ισότητας των φύλων έχει προκηρυχθεί πρόγραμμα για τη συνέχιση της λειτουργίας των Συμβουλευτικών Κέντρων Καταπολέμησης της Βίας που λειτουργούν στην περιφέρεια, καθώς επίσης και του Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Τέλος, πραγματοποιούνται ή προετοιμάζονται δράσεις που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (επιχειρησιακό πρόγραμμα για τους Ρομά, πρόγραμμα υγείας για ανασφάλιστους και για άτομα κάτω από τα όρια της φτώχειας).

Τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας που συνεδρίασε στην Κομοτηνή, απασχόλησαν ακόμη θέματα όπως ο σχεδιασμός δράσεων και εκδηλώσεων της Επιτροπής, η συνεργασία και η δικτύωση με γυναικείους και κοινωνικούς φορείς και ο συντονισμός παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

SHARE