Η γερμανική Bayer έταξε στον Τραμπ 3.000 θέσεις εργασίας και “άθικτο” το προσωπικό της Monsanto

Αποτέλεσμα εικόνας για Bayer μονσαντο

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer δεσμεύτηκε να δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και να διατηρήσει στην χώρα το σύνολο του προσωπικού της Monsanto, την οποία ετοιμάζεται να εξαγοράσει, διαβεβαίωσε σήμερα  εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer, Βέρνερ Μπάουμαν, “υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων νέες δραστηριότητες στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης και κυρίως στη διατήρηση κατά 100% των θέσεων εργασίας των 9.000 και πλέον εργαζομένων της Monsanto στις ΗΠΑ” επισήμανε σε δημοσιογράφους ο Σον Σπάισερ, ο εκπρόσωπος τύπου του εκλεγμένου προέδρου.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος συνάντησε τον εκλεγμένο πρόεδρο την περασμένη εβδομάδα στον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη, υποσχέθηκε επίσης να “δημιουργήσει τουλάχιστον 3.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στις ΗΠΑ” .

Σήμερα, η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors και ο κολοσσός της διανομής Wal-Mart ανακοίνωσαν την δημιουργία 5.000 και 10.000 θέσεων εργασίας αντιστοίχως, στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στίγκλιτς: Καταδικασμένη σε αποτυχία η οικονομική πολιτική του Τραμπ

Τζόζεφ Στίγκλιτς: Οικονομική πολιτική με δασμούς είναι καταδικασμένη σε αποτυχία

O βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με δασμούς στις εισαγωγές, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, ενώ αναφέρθηκε στην προοπτική ενός «εμπορικού πολέμου» με χώρες όπως η Κίνα ή το Μεξικό.

«Αυτό δεν θα πετύχει, είμαι βέβαιος» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός οικονομολόγος στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις απειλές που εκτόξευσε ο μεγιστάνας περί αύξησης των δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα, ιδίως τα αυτοκίνητα.

«Δεν κατανοεί πραγματικά ότι αυτές οι μακροοικονομικές του πολιτικές θα οδηγήσουν σε μια επιδείνωση του εμπορικού ελλείμματος. Ασφαλώς μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας ασκώντας συνεχείς πιέσεις στις επιχειρήσεις όμως από μακροοικονομική άποψη, δεν θα επιτύχει» διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Με αυτά τα μέτρα, ο Στίγκλιτς διερωτήθηκε αν ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ «επιθυμεί έναν εμπορικό πόλεμο» υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ κάνουν εξαγωγές προς χώρες όπως η Κίνα ή το Μεξικό, όμως επίσης προς τη Γερμανία, τις αυτοκινητοβιομηχανίες της οποίας απείλησε επίσης με την επιβολή σκληρών δασμών.

«Ακόμα και οι στενότεροι σύμβουλοί του δεν το γνωρίζουν» συμπλήρωσε με σκωπτική διάθεση, επισημαίνοντας ότι αναμένει την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τραμπ «για να δει τι θα φέρει αυτό το νέο θέαμα».

SHARE