Η ΑΕΚ της προσφυγιάς «ανταποδίδει τη φροντίδα της ιστορίας»

AEK PROSFYGES Τις δράσεις της για ενίσχυση των προσφύγων στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Ένα σωματείο της προσφυγιάς, με ιδιοκτήτη προερχόμενο από τον Ελληνισμό του Πόντου, ήταν αδύνατο να μην ευαισθητοποιηθεί στους χιλιάδες ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη χώρα τους και βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα, στο ταξίδι τους προς μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ΑΕΚ θα βρίσκεται συνεχώς στους χώρους των προσφύγων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί, κατόπιν επιθυμίας του Δημήτρη Μελισσανίδη, στο κέντρο μετεγκατάστασης του Αγίου Ανδρέα.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στην ιστορία και την καταγωγή της ομάδας μας, η ΠΑΕ ΑΕΚ θεωρεί χρέος της να σταθεί αρωγός στο σύγχρονο δράμα των προσφύγων και να συνδράμει στη σκληρή καθημερινή μάχη για την επιβίωση για όσο διάστημα παραμένουν στη χώρα.

Η AEK αποτελεί φύτρα προσφύγων, γεννήθηκε μέσα από την καταστροφή, έζησε τον ξεριζωμό και συναισθάνεται την υποχρέωση να ανταποδώσει την αγάπη και τη φροντίδα, με την οποία την αγκάλιασε η ιστορία.

Με επικεφαλής τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και αντιπροσωπεία της σημερινής ομάδας, νεαρών ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής και παλαίμαχων άσων της, η ομάδα μας θα μεταβεί –αρχικά- την ερχόμενη εβδομάδα στο Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο προκειμένου να παραδώσει:
Ετοιμα γεύματα για την σίτιση των προσφύγων
Συσκευασμένα σνακ
Αναπηρικά αμαξίδια για την κάλυψη ειδικών αναγκών σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία MEDICIN
Σκηνές για τις ελλείψεις στη στέγαση
Αντισηπτικό υγρό
Αναλγητικά και εξειδικευμένα φάρμακα
Παιδικά συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες από την BIONAΤ
Χυμούς σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΛΟΥΞ
Εμφιαλωμένο νερό σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΔΙΟΣ

Οι δράσεις για τους πρόσφυγες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες στα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων με προσφορά έτοιμων γευμάτων, που θα αγοραστούν από την ΠΑΕ ΑΕΚ:
Με χρήματα τα οποία θα προκύψουν από την πώληση της φανέλας και του επίσημου yearbook της ομάδας μας από το e-shop της ΠΑΕ
Από το 5% των συνολικών εισπράξεων στα τρία εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας στα πλέι οφ.
Tαυτόχρονα η ΠΑΕ ΑΕΚ καλεί τους φιλάθλους της να συνταχθούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια «ανθρωπιά για τους πρόσφυγες», δημιουργώντας ειδική υπηρεσία για την αποστολή sms. Με κάθε μήνυμα οι φίλαθλοι της ομάδας μας θα συνεισφέρουν στη δημιουργία του κοινού ταμείου βοήθειας και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες για την αγορά και τη διάθεση έξτρα ανθρωπιστικής βοήθειας, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν. Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα για τον αριθμό αποστολής των sms.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ήδη απευθυνθεί και καλεί όλα τα προσφυγικά σωματεία της χώρας σε συνεργασία για ανάληψη περαιτέρω δράσεων υπέρ των προσφύγων με το σκεπτικό ότι όλοι μαζί με την ίδια ευαισθησία της κοινής μας προέλευσης θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, που έχει να κάνει με την επιβίωση χιλιάδων ανθρώπων.

Διάβασε περισσότερα στο: Στο πλευρό των προσφύγων η ΑΕΚ (pic) | Superleague & ΑΕΚ | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

SHARE