Επιδότηση 60.000 ευρώ για τη νεανική επιχειρηματικότητα

epixeirimatikothtaΜε το ποσό των 60.000 ευρώ μπορούν να χρηματοδοτηθούν άνεργοι νέοι ηλικίας έως 25 ετών, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Το ποσό αυτό καλύπτει το σύνολο των λειτουργικών δαπανών για το ξεκίνημα της επιχείρησης, αρκεί να δραστηριοποιείται στους τομείς της Αγροδιατροφής, της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας, των Κατασκευών, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, της Τεχνολογίας και της Υγείας.

Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν τον αναγκαίο επαγγελματικό εξοπλισμό, το λειτουργικό κόστος, τις δαπάνες προβολής, τη δικτύωση, τις αμοιβές τρίτων και το μισθολογικό κόστος πρόσληψης προσωπικού. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι άνεργοι ή να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.

Η πρόσκληση και ο οδηγός του προγράμματος θα δημοσιευθούν έως το τέλος του μήνα.

Νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού 390 εκατ. ευρώ

Δράσεις για επενδύσεις στην αλιεία

Έρχεται νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα με επίκεντρο την αλιεία, την υδατοκαλλιέργεια, τον θαλάσσιο τουρισμό και τη μεταποίηση και εμπορία αλιευμάτων. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 390 εκατομμυρίων ευρώ, εστιάζεται στη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο σύνολο των κλάδων του τομέα. Δικαιούχοι των δράσεων, που θα ξεκινήσουν να προκηρύσσονται σύντομα, είναι μεταξύ άλλων ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών.

 

Πηγή: Έθνος

SHARE