Εκπομπή Ενόπλων Δυνάμεων – Καμμένου στην ΕΡΤ – Αριστερά βήματα προς…ΥΕΝΕΔ

Την εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» επαναφέρει μετά από χρόνια στη Δημόσια Τηλεόραση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Η εκπομπή έζησε μέρες δόξας επί εποχής ΥΕΝΕΔ.

Η εκπομπή αυτή που συνεχίστηκε με άλλες μορφές στην ΕΤ2 και στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ έπαψε να υπάρχει από τη δεκαετία του ’90. Η επαναφορά της εν έτει 2017 προφανώς θα επικεντρωθεί στην προσωπική προβολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας και των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων παρουσιάζοντας… την αρετή των Ελλήνων.

Η υπόθεση εμπεριέχει και ένα συμβολικό «αστείο». Σκηνοθέτης θα είναι ο κ. Τάσος Μπιρσίμ ο οποίος προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να τη σκηνοθετήσει και ο οποίος έχει κατηγορηθεί από Δεξιά και Αριστερά, όταν  στο παρελθόν  σκηνοθέτησε τις μεγάλες συγκεντρώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα να με τον Π. Καμμένο, οι πρώτες εκπομπές έχουν γυριστεί στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού STAR.  Την εκπομπή θα παρουσιάζουν η Αλεξία Τασούλη και η Βίκυ Παπαλουκά, σε σκηνοθεσία του Τάσου Μπιρσίμ,  ενώ αρχισυντάκτης θα είναι ο Τάσος Ζορμπάς.

Η εκπομπή θα παρουσιάζει τις δράσεις των Γενικών Επιτελείων, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, τη ζωή στελεχών τους, τη δράση του υπουργείου, συνεντεύξεις ξένων αξιωματούχων και ιστορικά στοιχεία. Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι το υλικό αποτελεί ιδιοκτησία των Ενόπλων Δυνάμεων, θα παραμένει εδώ και θα ελέγχεται από τα Επιτελεία πριν δημοσιοποιηθεί.  Όπως πρόσθεσε, το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με ιδιωτικά κανάλια και περιφερειακούς σταθμούς για την αναμετάδοση της εκπομπής σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους.

SHARE