Εκλογές 2012 Δημοσκοπήση MRB: κόλαφος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ποια τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης της MRB, για τις ενδεχόμενες εκλογές 2012; Γιατί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οδηγούνται σε κατάρρευση;

Την πτώση του δικομματισμού στα χαμηλότερα ποσοστά της μεταπολιτευτικής ιστορίας αποτυπώνει μια νέα δημοσκόπηση της MRB. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, συγκεντρώνοντας από κοινού ένα ποσοστό που μετά βίας φθάνει το 27,2% στην πρόθεση ψήφου.

Ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, του οποίου τα ποσοστά περιορίζονται στο 8,2% έναντι 12,1% το Δεκέμβριο, όχι μόνον αποσυσπειρώνεται, αλλά μοιάζει αδύναμο να «ανακόψει» τη διαρροή προς τη Δημοκρατική Αριστερά, στην οποία κατευθύνεται το 19,1% των ψηφοφόρων του.

Πτώση καταγράφουν τα ποσοστά και της ΝΔ, που συγκεντρώνει 19% έναντι 20,7% τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ το 63,5% εκτιμά ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

Πρώτο κόμμα στη δημοσκόπηση της MRB έρχεται η ΝΔ, με 19%, ενώ δεύτερη είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 10,1%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 8,8%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονταιΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με 8,2%.

Έκτο κόμμα είναι το ΛΑΟΣ, με εμφανή πτώση στα ποσοστά του, που φθάνουν μόλις στο 3,4%.

Οι Οικολόγοι παίρνουν 2,7% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2,1%, ωστόσο και τα δύο κόμματα στην «εκτίμηση ψήφου» μπαίνουν στη Βουλή με 3,9% και 3% αντίστοιχα.

Η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 2,1%, στην εκτίμηση ψήφου μπαίνει στη Βουλή, καθώς συγκεντρώνει 3%.

Να σημειωθεί ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος για τις εκλογές 2012 αγγίζει το 31%, ενώ οι ερευνητές εκφράζουν επιφυλάξεις για την εκτίμηση εδρών, λόγω του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

SHARE