Εισβολή τζιχαντιστών σε ξενοδοχείο στο Μάλι – 27 νεκροί – Τελείωσε η ομηρία

Embedded image permalink

Δεν έχει τέλος η τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών, καθώς ένοπλοι μαχητές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 27 νεκρούς, ενώ οι ένοπλοι δεν κρατούν πλέον ομήρους.

Οι υποστηρικτές μιας αφρικανικής τζιχαντιστικής οργάνωσης- παρακλάδι της Αλ Κάιντα ανέλαβαν πριν από λίγο την ευθύνη για την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων.

Η Αλ Μουραμπιτούν, μια οργάνωση που εδρεύει στο βόρειο τμήμα της χώρας, υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Μπαμακό.

Εξάλλου, ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μαλί που δέχθηκε επίθεση από ισλαμιστές ενόπλους οι οποίοι συνέλαβαν 170 ανθρώπους ως ομήρους, μεταδίδει το CNN.

Το CNN ανέφερε πως μέλη του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ απομακρύνουν Αμερικανούς σε ασφαλή μέρη, αλλά πως δεν είναι σαφές κατά πόσον Αμερικανοί εμπλέκονται απευθείας στην ομηρεία ή απλώς διαμένουν αλλού στο Μάλι.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνολικά 125 πελάτες και 13 υπάλληλοι παραμένουν μέσα στο κτίριο του ξενοδοχείου Radisson του Μπαμακό όπου μια ομηρεία βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε ο ξενοδοχειακός όμιλος Rezidor στο Λονδίνο.

Οι δέκα ένοπλοι κρατούσαν 170 ομήρους, ωστόσο οι 80 απελευθερώθηκαν μετά από επέμβαση του στρατού.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι ένοπλοι έφτασαν στο σημείο με οχήματα που έφεραν διπλωματικές πινακίδες, ενώ νωρίτερα απελευθέρωσαν ομήρους οι οποίοι ήταν σε θέση να απαγγείλουν στίχους από το Κοράνι.

 

radisson mali

Photo published for Mali : fusillade dans un hôtel de Bamako

 

SHARE