Δ. Παπαγγελόπουλος: Σχέδιο νόμου για την επιστροφή χρημάτων που αποκτήθηκαν παράνομα

Μέσα στις επόμενες ημέρες η αρμόδια επιτροπή θα παραδώσει σχέδιο νόμου για την ταχεία ανάκτηση μη νόμιμου περιουσιακού οφέλους σε μη ποινική βάση, τονίζει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαγγελόπουλος προαναγγέλλει νόμο, με τον οποίο θα μπουν άμεσα στα κρατικά ταμεία χρήματα που προέρχονται από υποθέσεις απόκτησης περιουσιακού οφέλους σε βάρος του Δημοσίου, καλύπτοντας έτσι ένα νομικό κενό το οποίο επέτρεπε σε φοροφυγάδες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος να διαφεύγουν.

«Η αρμόδια επιτροπή που έχω συστήσει με επικεφαλής τον αντεπίτροπο Επικρατείας και έγκριτο νομικό, κ. Ι. Κάρκαλη, θα μου παραδώσει σχέδιο νόμου, το οποίο θα πάρει τον δρόμο για το Κοινοβούλιο για ψήφιση, για την ταχεία ανάκτηση μη νόμιμου περιουσιακού οφέλους σε μη ποινική βάση. Με τα μεγάλα χρηματικά ποσά που θα επιστραφούν στα δημόσια ταμεία, άρα στον λαό, θα ασκηθεί η κοινωνική πολιτική, όπως έχει κατ’ επανάληψη πει και ο πρωθυπουργός», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην εφημερίδα «Documento».

«Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε εγώ ούτε κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης διανοήθηκε ποτέ να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης», προσθέτει ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Όλοι γνωρίζουν, δικαστές, εισαγγελείς, δικηγόροι, διάδικοι τις παρεμβάσεις που γίνονταν στη Δικαιοσύνη, πριν από το Γενάρη του 2015».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE