Δεν γλίτωσε τελικά την καταδική για χρέη ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας

katadiki-poini-dikastirio

Φθηνά την γλίτωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας, καθώς τα χρέη του Συνεταιρισμού προς το Δημόσιο ύψους 909.562 ευρώ δεν “έπνιξαν” τελικά τον πρόεδρο που είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου όρισε την ποινή φυλάκισης σε 3 έτη και εξαγοράσιμη με τον πρόεδρο να πρέπει να νιώθει εν μέρει δικαιωμένος.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών για μη εξόφληση προς το Δημόσιο 36 χρεών της τριετίας 2008 -2011.

Από το Τριμελές Εφετείο η ποινή μειώθηκε σε εξαγοράσιμη φυλάκισης 3 ετών.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης, επικαλούμενος ότι πράγματι υπάρχει η επίμαχη οφειλή, αλλά δεν αφορά τον ίδιο.

Τα χρέη δημιουργηθήκαν από την κακή πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού και η ευθύνη των χρεών είναι συλλογική και όχι ατομική, υποστήριξε ακόμη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Επίσης, επικαλέστηκε ότι ο επίμαχος Συνεταιρισμός είναι στην διαδικασία της εκκαθάρισης, χωρίς όμως να προσκομίσει στο δικαστήριο κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.

Τελικά, οι αρεοπαγίτες αποφάνθηκαν ότι οι ισχυρισμοί που προέκβαλε δεν αρκούν για να θεμελιώσουν τους ισχυρισμούς του και απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης κατά της εφετειακής απόφασης με αποτέλεσμα να αναβιώνει η εξαγοράσιμη ποινή της 3ετούς φυλάκισης.

SHARE