Γ. Σταθάκης: Ώρα για έργα – Ανάπτυξη το 2016 – Οι ελληνικές οικογένειες είναι ασφαλείς

Óôéãìßïôõðï áðü ôçí ôåëåôÞ ðáñáëáâÞò ðáñÜäïóçò óôï õðïõñãåßï ÁíÜðôõîçò ôçí ÔåôÜñôç 28 Éáíïõáñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Την «ξεκάθαρη στόχευση» της κυβέρνησης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κάτι που όπως είπε αποδεικνύει η ανάδειξη του ΕΣΠΑ και της εθνικής βιομηχανικής πολιτικής σε ανεξάρτητους τομείς του υπουργείου, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γ. Σταθάκης.

«Μετά τη νέα σαφή εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση, είναι η ώρα για έργα», είπε ο κ. Σταθάκης, στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης του υπουργείου.

Εκτός από την απορρόφηση των 20 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ θα δοθεί έμφαση για την αξιοποίηση και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, τόνισε, ενώ επισήμανε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι και η βιομηχανική παραγωγή. «Πρέπει να γίνουν πολλά και πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα γρήγορα», ανέφερε για να προσθέσει ότι «στόχος είναι η βιομηχανία να αποτελέσει βασικό πυλώνα εξόδου από την κρίση».

Ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις του υπουργείου Οικονομίας για την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος που ξεκίνησαν από τον υπηρεσιακό υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη,

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλάκης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία υφυπουργείου βιομηχανίας και υπογράμμισε τη σημασία της σύστασης αρμόδιου υφυπουργείου που θα διαχειριστεί τα κοινοτικά κονδύλια.

«Τα Χανιά έρχονται και επανέρχονται στον τομέα της ανάπτυξης, και με τον ίδιο τρόπο εκτιμούμε ότι θα επανέλθει η ανάπτυξη στα Χανιά δημιουργώντας μια σταθερή σχέση», πρόσθεσε.

«Το έργο μπροστά μας είναι δύσκολο και απαιτητικό, αλλά είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς» ανέφερε ο νέος υφυπουργός ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο προκάτοχός του Νίκος Χριστοδουλάκης σε στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Η νέα υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε ότι το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει είναι από τα πιο δύσκολα, σημαντικά και κομβικά, αφού στοχεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Η ίδια δήλωσε πως έχει πολύ όρεξη για δουλειά και πως θα αξιοποιήσει κάθε καλή ιδέα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Αναφέρθηκε ακόμη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο, ο οποίος όπως είπε, σε μια σύσκεψη στα μέσα της δεκαετίας του ’50 με τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας είχε απαντήσει -όταν ο δεύτερος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα φουγάρα μίας βιομηχανίας: «Μου τρως τον προϋπολογισμό αλλά δεν θα μου φας και τα φουγάρα». «Ο στόχος είναι να ανάψουν περισσότερα φουγάρα», κατέληξε.

Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. 

«Οι οικογένειες είναι ασφαλείς και το ξέρουν», πρόσθεσε.

«Η οικονομία πρέπει να έχει θετικό πρόσημο από αρχές του 2016, θα γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θα έχουμε ισχυρό κοινωνικό πρόσημο», ανέφερε ο υπουργός.

SHARE