Γ. Δραγασάκης: Η συμφωνία θα κλείσει – Δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο – «Αγκάθι» ο εξωδικαστικός

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα κλείσει και μάλιστα στην ώρα της εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, και αυτό γιατί οι στόχοι του προγράμματος καλύπτονται, ενώ πολλοί από αυτούς υπερκαλύπτονται, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών επεσήμανε, ότι η συμφωνία καθυστερεί γιατί οι δανειστές έχουν αποκλίνουσες απόψεις και το ΔΝΤ ζήτησε νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Ένα θέμα που ακόμα εμποδίζει την επίτευξη της συμφωνίας είναι το εξωδικαστικό ζήτημα των δανείων.

«Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει και είναι απορίας άξιο π;vς με τόση ευκολία το επικαλούνται δυνάμεις εντός της χώρας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πρέπει να αποφασίσουμε ως χώρα τι θέλουμε να κάνουμε. Αν μερίδα του πολιτικού συστήματος θέλει 4ο μνημόνιο και θα προσπαθήσει πολύ, μπορεί να το έχουμε. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα, ούτε στήριξη μετά την ολοκλήρωση του υφιστάμενου.

Οπως είπε ο Γ. Δραγασάκης, κυβερνητικός στόχος είναι να κλείσει το SLA στις 20 Μαρτίου και να ολοκληρωθεί σε εύλογο διάστημα το θέμα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Με ένταξη στο QE μπορούμε να βγούμε δοκιμαστικά στις αγορές το 2017 και το 2018 να υπάρξει οριστική έξοδος στις αγορές. Όπως είπε, τότε θα αξιολογηθεί από τους επενδυτές μια οικονομία που θα τρέχει με 3%, όχι μια οικονομία μιζέριας, στην οποία η ΝΔ θα ζητά εκλογές.

SHARE