Γιούνκερ: «Διαχειρίσιμη μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»

«Διαχειρίσημη» χαρακτήρισε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική τηλεόραση.

Αυτό που κάνει σίγουρα αίσθηση, είναι ότι η δήλωση αυτή βγήκε από τα χείλη ενός ανθρώπου που ….δήθεν εγκαλούσε τους Γερμανούς πολιτικούς για παρόμοιες δηλώσεις μέχρι και πριν μερικά 24ωρα.

«Με βάση τις σημερινές προοπτικές μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επιθυμητή, επειδή θα υπήρχαν σημαντικοί κίνδυνοι ιδιαίτερα για τον απλό κόσμο στην Ελλάδα», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο WDR. Μάλιστα, ερωτηθείς αν θα μπορούσε να αποκλείσει κατηγορηματικά μια ελληνική έξοδο από το ευρώ ο κ. Γιούνκερ απάντησε, ότι «αποκλείεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου», ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για μία παραφιλολογία γύρω από το θέμα, που θα κρατήσει καιρό και πού μόνο «δυναμίτη» βάζει στα θεμέλια των όποιων προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης.

SHARE