Βρετανία: «Περιττή αβεβαιότητα και διχασμός» από την απειλή για δημοψήφισμα στη Σκωτία

Η απειλή για τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας δημιουργεί περιττή αβεβαιότητα και διχασμό, υποστήριξε σήμερα ένας εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης. Η δήλωση αυτή έγινε σε απάντηση στα ρεπορτάζ βρετανικών μέσων ενημέρωσης ότι οι Σκωτσέζοι εθνικιστές ετοιμάζονται να ζητήσουν να διεξαχθεί και πάλι δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.

“Το ερώτημα δεν είναι αν μπορεί να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα αλλά αν θα έπρεπε να γίνει. Και η σαφής απάντηση είναι όχι”, τόνισε ο εκπρόσωπος.

“Ο λαός της Σκωτίας έλαβε την απόφαση να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2014 και όλες οι ενδείξεις αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι οι Σκωτσέζοι δεν θέλουν άλλο δημοψήφισμα”, πρόσθεσε.

“Η απειλή (για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος) δημιουργεί περιττή αβεβαιότητα και διχόνοια”, κατέληξε.

Η εφημερίδα Times ανέφερε ότι η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Theresa May προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο προκήρυξης νέου δημοψηφίσματος στη Σκωτία. Το 2014 οι Σκωτσέζοι είχαν απορρίψει την ανεξαρτητοποίησή τους. Το θέμα όμως επανήλθε μετά το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Σκωτία ψήφισε συντριπτικά υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE