Βιέννη, η καλύτερη πόλη για να ζεις – Στα… τάρταρα η Αθήνα

viennaΓια έβδομη στη σειρά φορά, η Βιέννη ανακηρύχθηκε και για το 2016 η  πόλη με την υψηλότερη ποιότητα  ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, κατακτώντας και πάλι την  πρώτη θέση στον κατάλογο των 230  μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών  “Mercer”.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η  Ζυρίχη,  ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το   Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη  Βόρεια Αμερική, ενώ  τελευταία του καταλόγου των  αξιολογούμενων πόλεων του κόσμου είναι η Βαγδάτη. Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας  Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του για την εκ νέου διάκριση της αυστριακής πρωτεύουσας, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ τόνισε το μεσημέρι πως η επιλογή της Βιέννης, για μια ακόμη φορά,. ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια πόλη που προσφέρει μία ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

SHARE