Α. Τσίπρας: Δεν ξέρω αν θα βάλω γραβάτα, το θέμα είναι να μη φύγω με φέσι!

(upd) Νέο κάλεσμα για εθνική γραμμή στο χρέος απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα στην ερώτηση δημοσιογράφων αν θα πάει ή αν θα φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής με…γραβάτα, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Το σημαντικό είναι να μη φύγω με φέσι. Κάποιοι άλλοι φέσωσαν τη χώρα. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε να ανοίξουμε καθαρό διάδρομο και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Οι εξαγγελίες Τσίπρα από το υπουργείο Εσωτερικών

Στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση της κοινωνίας ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών είναι καθοριστικός, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο. Όπως πρόσθεσε, όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο αντιπαραγωγικό, αδιαφανές και ευάλωτο σε κάθε είδους πελατειακές πρακτικές.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε απλή αναλογική στους δήμους: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μια νέα εποχή, είπε, και πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες εκλογής του Κοινοβουλίου και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρειάζονται προγραμματικές συγκλίσεις για να κυβερνιέται η χώρα και το ίδιο ισχύει και για τους δήμους και εισάγουμε την απλή αναλογική». 

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων.

Επίσης, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο θέμα της ιθαγένειας «για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται».

Το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει και η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

«Διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα σοβαρό επίπεδο προετοιμασίας.Πιστεύω ότι στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών είναι κομβικός.

Όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκε ένα αντιπαραγωγικό και αδιαφανές θεσμικό πλαίσιο, ευάλωτο σε κάθε είδους πελατειακές πρακτικές.

Αυτό το πλαίσιο θέλουμε να αναδιαμορφώσουμε προς όφελος του πολίτη”, ανέφερε ο κ Τσίπρας.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, τόνισε πως το ζήτημα αυτό αποτελεί μια από τις πλέον βαριές αμαρτίες του παλιού πολιτικού κατεστημένου. «Αναζητούμε μια οριστική λύση για το θέμα των συμβασιούχων», τόνισε, ενώ έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και λάσπη από τα ΜΜΕ που ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

SHARE