Α. Τσίπρας: «Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει το έγκλημα με τις αρχαιότητες»

Παρέμβση στο μείζον θέμα του ξηλώματος των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης έκανε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ οι αντιδράσεις επιστημόνων και πολιτών εντός και εκτός Ελλάδας γιγαντώνονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει το έγκλημα του τεμαχισμού και της απόσπασης του μοναδικού μνημειακού συνόλου στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης την καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Έστω την ύστατη στιγμή, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις εκκλήσεις των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως και της κοινωνίας των πολιτών και να σταματήσει το έγκλημα του τεμαχισμού και της απόσπασης του μοναδικού μνημειακού συνόλου στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης την καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Υπάρχει λύση υψηλής κατασκευαστικής τεχνολογίας, ώστε και το Μετρό να λειτουργήσει στην ώρα του και να παραμείνουν αμετακίνητες στη θέση τους αυτές οι πολύτιμες αρχαιότητες της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως υποστηρίζει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Θεσσαλονίκης».