Τσίρκο Τόσκα με την αποπομπή Μ.Σφακιανάκη – Τον κάνουν τώρα …βοηθό Επιτελάρχη!

Μια μέρα στο τσίρκο-Πώς να προετοιμάσετε το παιδί σας!upd: “Τσίρκο” με αφορμή την υπόθεση του υποστρατήγου Μανώλή Σφακιανάκη. Ενώ λίγο νωρίτερα σήμερα, με αφορμή την ένσταση που έκανε και έγινε αμέσως δεκτή, για να μην μετατεθεί (σ.σ. πηγές μιλούσαν για παρέμβαση του Πρωθυπουργού), προφανώς, για να μην έχουμε και άλλη παραίτηση υπουργού, του κ.Τόσκα, ο οποίος είχε απαξιώσει τον κ.Σφακιανάκη στη Βουλή, επελέγη η εξής πολιτική “μαιμουδιά”: Ο κ. Σφακιανάκης,  να γίνει βοηθός επιτελάρχη στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να έχει την εποπτεία, αλλά όχι και τον έλεγχο της Διεύθυνσης!

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

sfakianakis1Μένει στη θέση του ο Μ. Σφακιανάκης με εντολή Τσίπρα – Υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι στην κυβέρνηση…

 

Μετά από ένα τεράστιο αλαλούμ και τις σφοδρές αντιδράσεις της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση πήρε πίσω την απόφαση για μετάθεση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η έντασή του έγινε δεκτή και με σήμα του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει στη θέση του, προκειμένου ο πρωθυπουργός να μην εκθέσει τον αναπληρωτή υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Τόσκα ο οποίες έκανε απίστευτες δηλώσεις νωρίτερα στη Βουλή.

Η προσφυγή Σφακιανάκη

Προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπέβαλε σήμερα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης ζητά την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για τις τοποθετήσεις των υποστρατήγων,μετακινήθηκε χθες βράδυ από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη θέση του προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από πολλές πλευρές.

Απίστευτος υπουργός: Διώξαμε τον Σφακιανάκη γιατί έκανε δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ!

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη για την καρατόμηση ολόκληρης της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέφερε πως η αντίληψη του υπουργείου είναι να αξιοποιούνται στελέχη που έχουν πραγματικές δυνατότητες, αστυνομικές και όχι «εκείνοι που έχουν ικανότητες επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και κάνουν δημόσιες σχέσεις». 

Ο κ.Κυριαζίδης του απάντησε «να προσλάβετε στην Ελληνική Αστυνομία ανθρώπους από τα Εξάρχεια που γνωρίζουν το αντικέιμενο για να φτιάξετε ένα κράτος όπως εσείς το εννοείτε».

«Μακρυά από εμάς οι κατηγορίες περί ιδιοκτησίας. Το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας δεν ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά στον Ελληνικό λαό» απάντησε ο κ. Τόσκας και κατηγόρησε με τη σειρά του την ΝΔ ότι ήταν αυτή που είχε λογικές ιδιοκτησίας.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σφοδρή είναι η  αντίδραση των κομμάτων για τη μετακίνηση του Μ. Σφακιανάκη από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση.

 

ΝΔ: “Κρίσεις – σφαγείο” για τους ικανούς στην Ελληνική Αστυνομία

Ο Συντονιστής Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η αριστοτεχνικά ενορχηστρωμένη από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρηση “κρίσεις – σφαγείο” στην Ελληνική Αστυνομία. Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και εξοστρακισμοί αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τους φόβους και την αγωνία που εδώ και καιρό εκφράστηκαν δημόσια από τη Νέα Δημοκρατία για το προδιαγεγραμμένο ανοσιούργημα στο οποίο επιδόθηκε τελικά η Κυβέρνηση.

Παρακάμφθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας. Η κυβέρνηση “ξήλωσε”, παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς, όπως τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τον τέως Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σταυρόπουλο, σκανδαλίζοντας έντονα την κοινωνία. Πριν καλά – καλά αναλάβουν τα καθήκοντά τους και κλείσουν ένα έτος θητεία, απομακρύνθηκαν σχεδόν οι μισοί ταξίαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές.

Αυτή η πρωτοφανής και προκλητική συμπεριφορά της Κυβέρνησης είναι απολύτως καταδικαστέα, από όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την υστάτη στιγμή, να ανακαλέσει αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις».

Χαρακτηριστικό ήταν και το tweet της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Ελίζας Βόζενμπεργκ:

«Καρατομήθηκε ο Μ. Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Είστε σοβαροί;;;;;;».

Στην απομάκρυνση του Μ. Σφακιανάκη αναφέρθηκε και η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αφού υποστήριξε ότι «ο υποστράτηγος Σφακιανάκης έχτισε από το μηδέν τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης», διερωτήθηκε εάν «απομακρύνεται για την επιτυχία του».

ΠΑΣΟΚ: Να ανακληθεί η απόφαση

Από τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Χαριλάου Τρικούπη, σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνονται τα εξής:

«Είναι προφανές ότι η καρατόμηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπαγορεύτηκε από την Κυβέρνηση για λόγους σκοπιμότητας. Η δε τοποθέτηση του σε άσχετη με το επί εικοσαετίας και πλέον αντικείμενο του θέση, ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόνοια περί ισχυρής σκοπιμότητας για τη μετακίνησή του.

Αναρωτιόμαστε αν οι δηλώσεις της κας Γεροβασίλη περί ελέγχου του συνόλου των ΜΜΕ στη χώρα και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση, βρήκαν στο πρόσωπο του επικεφαλής μιας τόσο νευραλγικής για την ασφάλεια και τον έλεγχο του Διαδικτύου υπηρεσίας την ΕΛ.ΑΣ. τον επόμενο “εχθρό”.

Καλούμε άμεσα τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη νέα Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποκαταστήσουν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ ».

Χ. Θεοχάρης – Ποτάμι: Σφακιανάκης-Σταυρόπουλος έφυγαν γιατί δούλευαν

Σε μήνυμα του στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρης ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη μετάθεση του κ.Σφακιανάκη στη Διεύθυνση Προσωπικού και για την αποστράτευση του Στ. Σταυρόπουλου.

«Σφακιανάκης-Σταυρόπουλος έφυγαν γιατί δούλευαν.  Η φαυλότητα ΣΥΡΙΖΑ έχει και όρια.  Ως πότε θα ανεχόμαστε;» διερωτήθηκε ο κ.Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της παραίτησης του υφυπουργού Υποδομών, Π.Σγουρίδη, τονίζοντας ότι «έφυγε γιατί είπε την αλήθεια».

Μανώλης Σφακιανάκης: Ένας …αρχι-μπάτσος που αγάπησαν οι Έλληνες (το twitter για τον διωγμό του)

Σπάνιο στην Ελλάδα φαινόμενο, ένας “αρχι-μπάτσος”, να βρίσκει οπαδούς στο twitter και γενικά στα κοινωνικά δίκτυα. Το πέτυχε όμως ο Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος, ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ ήταν από ολόκληρη την κοινωνία αναγνωρισμένος για το έργο του και η νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ αποφάσισε να …τον διώξει, βάζοντας τον στο “ψυγειο” της υπηρεσίας.

Δείτε μερικά twits…

SHARE