Απέραντο hot spot θέλει την Ελλάδα ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας, Σ. Κουρτς

Vienna, Austria - June 19:  Foreign Minister of Austria Sebastian Kurz  speaks during a press conference with German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier in Vienna on June 19, 2014 in Vienna, Austria.  German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier arrived for an visit to the Austrian capital . (Photo by Thomas Imo/Photothek via Getty Images)

Να μην  επιτρέπει στους πρόσφυγες που φθάνουν στο έδαφός της να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τη βόρεια Ευρώπη και να αναλάβει την φροντίδα τους επί τόπου σε hotspots, καλεί την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Σ. Κουρτς.

“Οφείλουμε να βάλουμε τέλος την πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς βορράν”, δηλώνει ο Σεμπάστιαν Κουρτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

“Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους”, προσθέτει.

“Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου – και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε”, προσθέτει ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας

Με τα hotspots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση “προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους”, επιμένει ο Σεμπάστιαν Κούρτς.

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το άνοιγμα τον ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους -έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας- υπήρξε ένα “μεγάλο σφάλμα”, που πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.

SHARE