Αντ. Σαμαράς: Άμεση προσφυγή στις κάλπες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΑΜΑΡΑς

Σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, εκφράζει. Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, μόνη λύση αποτελεί η άμεση προσφυγή τις κάλπες. “Βέβαια τις εκλογές τις φοβούνται. Φοβούνται για τα αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει, φοβούνται και για το αποτέλεσμα των εκλογών, βλέπουν πως όσο πάει “βουλιάζουν” και άλλο. Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο φόβους θα επικρατήσει τελικά. Και αν θα “σώζεται” η κατάσταση της χώρας μετά…”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς απαντά σε αυτούς που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτά που δεν τολμούσε να κάνει η δική του κυβέρνηση αναφέροντας ότι ο Τσίπρας κάνει πράγματα εντελώς αχρείαστα και πολύ οδυνηρά για τον κόσμο: “Όπως οι αυξήσεις σε όλους τους φόρους και η εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών. Τέτοια μέτρα η τρόικα δεν τα ζητούσε καν από εμάς στο τέλος της διακυβέρνησης μας”.

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει αναφορά στα πράγματα “που ματαίωσαν ή μπλόκαραν”, κάνοντας λόγο για τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες έχουν “βαλτώσει” επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. “Ζητούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μέτρα πολύ οδυνηρά για τον κόσμο, επειδή δεν κάνει αυτά που έπρεπε να γίνουν. Και επειδή ματαίωσε όσα εμείς είχαμε τολμήσει και είχαμε ξεκινήσει”. Συμπληρώνει δε, ότι οι ιλιγγιώδεις φόροι δεν αποτελούν μεταρρύθμιση, ενώ θεωρεί ότι η κυβέρνηση “γδέρνει” τον κόσμο γιατί δεν μπορεί να κάνει τις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις.

Έτοιμος ο Κυριάκος

Ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι “έτοιμος” για εκλογές, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν είναι η πλευρά της ΝΔ που πιέζει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά η ίδια η “πραγματικότητα” που πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

“Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση”, υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως η Νέα Δημοκρατία έχει σταθερά διψήφιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ενώ ο Αλέξης Τσίπρας – παρότι είναι στην εξουσία – χάνει συνεχώς στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

SHARE