Αλ. Τσίπρας: «Δεν θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή»

Τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης επαναλαμβάνει, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θέλουμε η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, αλλά θεωρούμε ότι η κυρία Μέρκελ βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το ευρώ και την ευρωζώνη, εάν συνεχίσει να επιμένει στα μέτρα λιτότητας» λέει, επισημαίνοντας ότι «όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στην κόλαση».

Αναφέρει, επίσης, ότι, εάν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την επόμενη κιόλας ημέρα οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν ποια θα είναι η επόμενη χώρα -και η επόμενη χώρα θα είναι ή η Ιταλία ή η Ισπανία.

Τονίζει μάλιστα, στο σημείο αυτό, ότι δεν θέλει η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή, διότι τότε οι φτωχοί θα έχουν δραχμές και οι πλούσιοι θα αγοράζουν τα πάντα με ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει όλα τα μέτρα λιτότητας και σημειώνει ότι η οικονομική κρίση δεν αποκλειστικά θέμα της Ελλάδας, αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην Ευρώπη» καταλήγει.

SHARE