Αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των οίκων ανοχής προτείνει ο Γ. Καμίνης

Την πρότασή του σχετικά με την αλλαγή του νομικού καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία των οίκων ανοχής επαναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την υπόθεση των προσβεβλημένων με HIV ιερόδουλων.

«Το ισχύον νομικό καθεστώς, λόγω της ανεφάρμοστης και εν γένει υποκριτικής αυστηρότητάς του, έχει προκαλέσει την ανεξέλεγκτη και παράνομη λειτουργία τους», σημειώνει ο κ. Καμίνης και προσθέτει ότι «έχει εγκαίρως καταθέσει στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς νομοθετική πρόταση, προκειμένου να καταργηθούν ρυθμίσεις που εμποδίζουν την ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας των οίκων ανοχής».

«Δυστυχώς, ο φόβος του πολιτικού κόστους και η πολιτική αδράνεια που προκαλεί, είναι η βασική αιτία για τη διαιώνιση μιας κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες συμπολίτες μας», καταλήγει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στις 12 οι ιερόδουλες με HIV

Τις 12 έφτασαν οι θετικές στον ιό HIV εκδιδόμενες γυναίκες, ύστερα από υγειονομικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν μέλη κλιμακίων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε περίπου 100 από αυτές, που προσήχθησαν τη νύχτα από την Αστυνομία.

Ειδικότερα, μετά τα μεσάνυχτα, άνδρες της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, όπου εντόπισαν και προσήγαγαν 92 παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες, αλλοδαπές και μη, οι οποίες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως έγινε γνωστό, από τις εξετάσεις βρέθηκαν θετικές στον ιό, εκτός από την πρώτη στον οίκο ανοχής και τις δύο που ακολούθησαν, άλλες εννέα, δηλαδή συνολικά 12.

SHARE