Το 2012 θα έχουν κλείσει το 30-40% των επιχειρήσεων

Μείωση των επιχειρήσεων σε ποσοστό 30% – 40% έως το 2012 σε σύγκριση με το 2007 προέβλεψε ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, στο πλαίσιο ομιλίας του σε τραπεζικό συνέδριο.

Ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε τριτοκοσμικά τα επίπεδα αυτοαπασχόλησης στη χώρα μας, καθώς όπως ανέφερε, αγγίζουν το 30% στην Ελλάδα, ενώ στην Ιταλία διαμορφώνονται στο 20%, στην Πορτογαλία στο 18% και στην υπόλοιπη Ευρώπη στο 12%. «Η αυτοαπασχόληση δεν αποτελεί λύση για την ανάπτυξη», υπογράμμισε.

Κύρια προτεραιότητα κατά την περίοδο που διανύουμε είναι κατά 50% η επιβίωση, ενώ βασικό μέλημα των επιχειρήσεων είναι η εξασφάλιση του ελάχιστου τζίρου «Τα επίπεδα άγχους είναι στο 80%», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος. Πρόσθεσε δε ότι, όπως οι οικονομίες έτσι και οι τράπεζες δεν είχαν σταθμίσει σωστά την κατάσταση και δεν υπήρχε ενιαίο μοντέλο αντιμετώπισης των επιχειρήσεων.

Έξαλλου ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής, προέβλεψε τη δημιουργία 100 – 200 χιλ. νέων επιχειρήσεων μέσα στα επόμενα 3 – 5 χρόνια, οι οποίες, όπως σημείωσε, θα προκύψουν κυρίως από τα άκρα της ηλικιακής βάσης, δηλαδή τους νέους συνταξιούχους και τους απόφοιτους σχολών.

SHARE