Αδ. Γεωργιάδης: Πλησιάζω τις 50 υπογραφές – Θα είμαι υποψήφιος

adonis21Αισιόδοξος για τη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών για την υποβολή μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι είναι «κοντά στις 50 υπογραφές».

«Πλησιάζω τον αριθμό 50. Δεν τον έχω φτάσει, αλλά είμαι κοντά. Είμαι πολύ αισιόδοξος» είπε στο Mega, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: «Θα τις μαζέψω, θα είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω. Έτσι μπαίνουμε στη μάχη».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι η συλλογή υπογραφών δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ειδικά για τον ίδιο, διότι δεν έχει «εσωκομματικές μεγάλες συμμαχίες, ούτε γραμμές» που να τον στηρίζουν, ενώ αναγνώρισε ως λάθος του το ότι ανακοίνωσε με καθυστέρηση την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

Για τη διαφωνία που φαίνεται να έχει προκύψει μεταξύ των κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη σχετικά με το πόσο γρήγορα πρέπει να διεξαχθεί η διαδικασία είπε:

«Έχουμε μια συγκεκριμένη καταστατική διαδικασία που προβλέπει και τους χρόνους. Αυτοί πρέπει να τηρηθούν. Δεν μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα η διαδικασία. Η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει τσαπατσούλικα. Αυτό δεν γίνεται. Όταν ο Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα σε μια εβδομάδα η δίκαιη κριτική της ΝΔ ήταν ότι το κάνει γρήγορα για να κοροϊδέψει το λαό. Όταν πήγε να κάνει γρήγορα εκλογές το καλοκαίρι, όπως και τις έκανε, η δίκαιη κριτική της ΝΔ και του Μεϊμαράκη ήταν ότι πρέπει να καθυστερήσει η διαδικασία γιατί η ταχύτητα είναι για να κοροϊδέψει το λαό. Ποτέ η ΝΔ δεν έδωσε πολιτική νομιμοποίηση στην ταχύτητα. Άρα από τη στιγμή που η ΝΔ σωστά και στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου είχε από πίσω της πολιτικό κίνητρο με την ίδια ακριβώς λογικό λέω ότι δεν θα πάθει τίποτε η ΝΔ αν τηρηθούν οι χρόνοι».

SHARE