Αγωγή από τον Wright της Eldorado κατά του Π. Σκουρλέτη για συκοφαντική δυσφήμηση – Τι απαντά ο υπουργός

skourleths wright

(upd) Αγωγή κατά του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη για συκοφαντική δυσφήμηση θα καταθέσει ο Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς.

Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα”.

Η απάντηση του Π. Σκουρλέτη

Αναφορικά με την ανακοίνωση για την πρόθεση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Eldorado Gold Corporation Paul Wright, να καταθέσει αγωγή εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον

 

SHARE