ΑΓΟΡΕΣ – ΑΣΙΑ: Πτώση στους δείκτες – Απογοητευτικά στοιχεία στην Κίνα

asia stocksΜε πτώση διαπραγματεύτηκαν οι αγορές της Ασίας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ και τους επενδυτές να αποφεύγουν το ρίσκο, εν μέσω απωλειών στις τιμές των commodities και απογοητευτικών στοιχείων για το εμπόριο στην Κίνα.

O δείκτης Shanghai Composite σημείωσε πτώση 1,3% στις 2.862 μονάδες, ενώ στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 0,84% στις 16.642 μονάδες.

Ο δείκτης Topix κατέγραψε πτώση 1,14%, υποχωρώντας 15,39 μονάδες για να κλείσει στις 1.332,33 μονάδες.

Τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο κατά το μήνα Φεβρουάριο επιδεινώθηκαν ουσιαστικά περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις κινεζικές εξαγωγές να καταφράφουν χαμηλά εξαετίας. Παρά το γεγονός ότι η Κίνα έκανε ρεκόρ στις εισαγωγές πετρελαίου (8 εκατ βαρέλια ημερησίως) το Φεβρουάριο, η αγορά αναμένει ότι οι εισαγωγές αυτές θα μειωθούν καθώς το Πεκίνο αναθεωρεί προς τα κάτω τις αγορές πετρελαίου για τα στρατηγικά του αποθέματα.

Παράλληλα, μειώνονται οι πωλήσεις στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς το “φρενάρισμα” της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, αρχίζει ν’ αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία.

SHARE