Έντονη αντίδραση Δραγασάκη στις απαξιωτικές εκφράσεις Ζαρούλια για τους μετανάστες

Την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσαν οι απαξιωτικές και πολύ βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια κατά των μεταναστών, όπως «υπάνθρωποι» και «τρισάθλιοι που κουβαλάνε αρρώστιες»…

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η κα Ζαρούλια προς τον υπουργό Εσωτερικών για τη ψήφο των ομογενών.

Ο Γιάννης Δραγασάκης κάλεσε την κα Ζαρούλια να σέβεται τους συνανθρώπους της και ζήτησε να καταγράφονται όλα όσα λέει στα πρακτικά της Βουλής και να σταλούν στην Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου για να τοποθετηθεί για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά της βουλευτού, που εκθέτει, όπως είπε, τη χώρα στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης σημείωσε ότι δεν θέλει να μπει σε ένα τέτοιο διάλογο, καθώς οι θέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες και σ’ αυτές τις θέσεις δεν χωράνε λογικές διακρίσεων.

Στην αντιπαράθεση, παρενέβησαν κι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα τους ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Χρήστος Παππάς, που επιτέθηκαν στο Γιάννη Δραγασάκη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αφήνει την κομματική του ταυτότητα όταν ανεβαίνει στην έδρα.

«Ευτυχώς που αναγνωρίζετε τη λειτουργία του προεδρείου. Ελπίζω κάποτε να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει και η δημοκρατία που πρέπει να σεβαστείτε», αντέτεινε ο κ. Δραγασάκης.

Λίγο αργότερα, το  θέμα τέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων η οποία καταδίκασε την ανάρμοστη συμπεριφορά της κας Ζαρούλια.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ήπια και σωστή τη στάση που τήρησε ο κ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η στάση του προεδρείου εκφράζεται ενιαία.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι ο κανονισμός της Βουλής θα εφαρμόζεται αυστηρά και απαρέγκλιτα.

Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ακόμα και την αποβολή του βουλευτή από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν η συμπεριφορά του δεν συνάδει με την ευπρέπεια και το ήθος του κοινοβουλίου.

SHARE