Ένας επιχειρηματίας και ένας πολιτικός πίσω απο την επίθεση κατά της Τράπεζας Πειραιώς

Ξαφνικά το Reuters αποφάσισε να ασχοληθεί πως έγινε πλούσιος ο Σάλλας της Πειραιώς; Ξαφνικά διαπίστωσαν σκοτεινά σημεία σε αγοραπωλησίες ακινήτων ή δανείων;
Με βάση ορισμένες πηγές πίσω από την επίθεση στην Πειραιώς και τον Μιχάλη Σάλλα κρύβονται ένας γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος εσχάτως έχει εμπλοκές με την δικαιοσύνη και πολιτικός προβεβλημένος ο οποίος πρόσφατα απέκτησε θεσμικό ρόλο.

Τα κίνητρα τους η εκδίκηση. Ο μεν επιχειρηματίας γιατί ήθελε να μπλέξει την Πειραιώς με την δικαιοσύνη ο δε πολιτικός για να αποδομήσει την τράπεζα και την διοίκηση της.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι από τους πρώτους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί από εποπτικές και άλλες αρχές, δεν προκύπτει κάτι μεμπτό. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν άπαξ και δεν είχαν προνομιακά χαρακτηριστικά είναι σύννομες και εντός των κανόνων της αγοράς και του θεσμικού πλαισίου.
Η τράπεζα Πειραιώς σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «Ασαφούς προελεύσεως χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του πρακτορείου Reuters η Τράπεζα Πειραιώς, αναφερόμενη στο δημοσίευμα – επίθεση του Grey για τη διοίκηση της τράπεζας.
Η τράπεζα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ένα έγγραφο συγκεκριμένης σκοπιμότητας που “επικαλείται δημόσια προσβάσιμα στοιχεία με σκοπό να προσδώσει αληθοφάνεια”.
Η αλήθεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, είναι ότι: οι εταιρείες στις οποίες αναφέρεται είναι μεταξύ εκείνων που κυκλοφόρησαν – δημοσιεύθηκαν σε blogs, μετά από «καταγγελίες» πρώην υπαλλήλου που κατηγορείται από την Τράπεζα Πειραιώς για δύο κακουργήματα.
Ως αποτέλεσμα αυτών των δημοσιευμάτων οι εταιρείες αυτές έχουν τύχει ενδελεχούς ελέγχου από τις Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές χωρίς να διαπιστωθεί το παραμικρό επιλήψιμο θέμα.
Σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές με την Τράπεζα Πειραιώς, ουδεμία παράνομη ή παράτυπη ενέργεια έχει υπάρξει οποτεδήποτε.
Η δραστηριότητα του κ. Grey και της ομάδας του αποτελεί ήδη, πριν από το σημερινό δημοσίευμα, αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς»
SHARE