«Άνοιξη» στις αγορές μετά την ισπανική διάσωση

Ισχυρή ώθηση δίνει στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η συμφωνία για τη στήριξη των προβληματικών τραπεζών της Ισπανίας με ποσό έως 100 δισ. ευρώ.

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο τραπεζικός κλάδος, με το σχετικό δείκτη να σημειώνει «άλμα» 5% και τις μετοχές των Banco Santander, BBVA και Credit Agricole να καταγράφουν κέρδη μεταξύ 3,8% και 8%.

Στις 10:04 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν τις 999,09 μονάδες, αυξημένος κατά 1,7%.

«Είναι ένα μεγάλο ποσό, πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι αναμενόταν. Μειώνει το συστημικό κίνδυνο και έτσι είναι δύσκολο να μην αγοράζει κανείς σήμερα το πρωί», ανέφερε αναλυτής της Global Equities, σχολιάζοντας τα 100 δισ. ευρώ που θα χορηγηθούν στα ισπανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Σε θετικό έδαφος έκλεισε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, ανακάμπτοντας μετά τις μεγάλες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς η συμφωνία για στήριξη των ισπανικών τραπεζών με ποσό έως 100 δισ. ευρώ μετρίασε τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 2% στις 8.624,90 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix έκλεισε με άνοδο 1,7% στις 730,07 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 2,1%, στη Νότια Κορέα κατά 1,5% και στην Ταϊβάν κατά 1,4%.

SHARE