Ωραίοι οι εφοπλιστές! Και γα το εκπαιδευτικό ταξίδι των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, θέλουν κρατική επιδότηση!

Οι εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας, της πρώτης στον κόσμο(!), με την τεράσται συνεισφορά στην εθνική οικονομία(!), δεν είναι αυτοί που λένε πως δεν υπάρχουν Έλληνες να καλύψουν τις θέσεις στα καράβια γιατί οι νέοι δεν αγαπούν το ναυτικό επάγγελμα;  Δείτε  λοιπόν τι κάνουν οι εφοπλιστές αυτοί στους νέους που αποδεδειγμένα το αγαπούν! Ζητούν επιδότηση κρατική για το δεύτερο από τα δύο (το πρώτο επιδοτείται!) εκπαιδευτικά ταξίδια των σπουδαστών των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού!

Τετρακόσιοι σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της διαγραφής τους από τις σχολές τους, διότι δεν έχει σταθεί μέχρι τώρα δυνατό να εξασφαλίσουν τη ναυτολόγησή τους σε κάποιο πλοίο προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα δύο εκπαιδευτικά ταξίδια, που αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Το σοβαρό αυτό θέμα θα τεθεί σήμερα σε συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης με τις διοικήσεις της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η προώθηση μίας νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να δοθεί χρονική παράταση στις προθεσμίες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών ταξιδιών και κυρίως του δεύτερου, που δεν επιδοτείται από το κράτος όπως συμβαίνει με το πρώτο, και στο οποίο εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα εξεύρεσης πλοίου από τους σπουδαστές των ΑΕΝ.
SHARE