ΗΠΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ 2016: Ο Τραμπ απείλησε να κλείσει στη φυλακή την Κλίντον!

Republican U.S. presidential nominee Donald Trump and Democratic U.S. presidential nominee Hillary Clinton acknowledge each other at the start of their presidential town hall debate at Washington University in St. Louis, Missouri, U.S., October 9, 2016. REUTERS/Jim Young
REUTERS/Jim Young


Με τις συνηθισμένες… αβρότητες κύλησε η δεύτερη τηλεοπτική τηλεμαχία για την προεδρία των ΗΠΑ, με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλτν Τραμπ να απειλεί τη Χίλαρυ Κλίντον με…φυλάκιση, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος η υποψήφια των Δημοκρατικών. 

Ειδικότερα, ο Τραμπ δεσμεύτηκε ότι, εάν εκλεγεί, θα βάλει την Κλίντον στη φυλακή διότι χρησιμοποιούσε ιδιωτικό σέρβερ -και όχι του Υπουργείου- για τα μέιλ της κατά τη θητεία της στο Στέιτ Ντιμπάρτμεντ.

Επιπλέον, είπε ότι θα ζητήσει από ειδικό εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση, διότι «η υποψήφια των Δημοκρατικών έθεσε σε κίνδυνο, με την ενέργειά της αυτή, την ασφάλεια της χώρας».

«Ευτυχώς που κάποιος με το ταμπεραμέντο του Τραμπ δεν είναι υπεύθυνος για το νόμο σ’ αυτή τη χώρα», είπε η Κλίντον, η οποία απολογήθηκε λέγοντας ότι «υπήρξε λάθος και το παραδέχτηκα. δεν θα προσπαθήσω να βρω δικαιολογίες. Όμως πρέπει να πούμε ότι μετά από έρευνες ενός χρόνου αποδείχτηκε ότι ειπώθηκαν και αρκετές ανακρίβειες γύρω από αυτό το θέμα».

Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή», ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του. Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.

Η Χίλαρι Κλίντον για τον διορισμό εμπορικού εισαγγελέα

Η Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα προκειμένου να να διασφαλίσει ότι η Κίνα δεν έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των ΗΠΑ, στο χάλυβα, αλλά και σε άλλα ζητήματα του διεθνούς εμπορίου. Παράλληλα, παραδέχτηκε τις αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών τιμών πετρελαίου, για την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ.

 Ντόναλντ Τραμπ: Έχω ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα. Παράλληλα, τόνισε ότι θα διορίσει έναν ανώτατο δικαστή, «στο πρότυπο» του δικαστή Άντονιν Σκαλία.

Χ. Κλίντον: Ο Ντ. Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, τους μουσουλμάνους και τις μειονότητες

Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, για τους μουσουλμάνους, για τους ισπανόφωνους, τους μετανάστες, αλλά και και τους αιχμάλωτους πολέμου. Παράλληλα, τόνισε ότι οι διαφωνίες της, δεν έχουν να κάνουν με τους υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά με τον ίδιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ  για Άσαντ, Συρία και ISIS 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν του αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν». Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί οι στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη; Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Πενς, δεν έχουν συζητήσει για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, τονίζοντας ότι ο ίδιος «διαφωνεί» με τις απόψεις του υποψηφίου αντιπροέδρου του

SHARE