“Χτύπημα” του Γιάννη Μηλιού στον Γ. Βαρουφάκη

96674CEC0F3DD73905C8FF6BB26AF61DΟ Γιάννης Μηλιός επιτίθεται στο Γιάνη Βαρουφάκη για τη συμφωνία με τους εταίρους με κείμενο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook.

Ο κ.Μηλιός μιλάει για υποχώρηση της κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνει λόγο για μία συμφωνία ασαφή, χωρίς αριθμούς, υποστηρίζει πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία (θεσμοί).

Στο κείμενο αναφέρεται πως το τοπίο που οργανώνεται είναι ασφυκτικό και ελάχιστα θυμίζει τα minimum που επιζητούσε η κυβέρνηση μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος ο κ.Μηλιός στο πού κρίθηκε η διαπραγμάτευση υποστηρίζει πως καθορίστηκε προφανώς τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο όμως και από εσωτερικούς, οι οποίοι τελικά έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο.

Κάνει λόγο για ελλιπή προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές τακτικές του ΥΠΟΙΚ, όπως για παράδειγμα:

  • Την απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση.
  • Την εκφορά κάποιων γενικών αρχών της πρότασης για την απομείωση του χρέους από το Λονδίνο.
  • Η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό αποτελεί αρνητικό σημάδι και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Για παράδειγμα, το περιστατικό με τον Ντάιεσεμπλουμ προφανώς τόνωσε το «εθνικό αίσθημα», αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης χαρακτήρισε λάθος την αποτίμηση του Γιάννη Μηλιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε και στις χθεσινές αντιδράσεις στη συνεδρίαση της ΚΟ, επαναλαμβάνοντας ότι υπήρξε μία ευρεία διαβούλευση της συμφωνίας και της λίστας των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού ανοιχτού διαλόγου που παραδοσιακά χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε να συζητάμε και στην κοινοβουλευτική ομάδα και στα όργανα του κόμματος. Αυτή είναι μία διαδικασία την οποία την υποστηρίζουμε και την ενθαρρύνουμε. Αυτό θέλουμε να το κάνουμε σαφές στην κοινωνία. Δεν φοβόμαστε το γόνιμο διάλογο αλλά το μονόλογο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο  Σακελλαρίδης.

SHARE