Χατζηδάκης: Θα παταχθεί η διαπλοκή με εργολάβο δημοσίων έργων;

χΤΖΗ

Με ένα αιχμηρό ρητορικό ερώτημα απάντησε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την πάταξη της διαπλοκής μέσω του διαγωνισμού  αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών.

«Η κυβέρνηση θέλει να πατάξει τη διαπλοκή όταν ο κ. Καλογρίτσας παίρνει δημόσια έργα;». Όταν έγινε κατάτμηση του έργου της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου σε οχτώ κομμάτια, και ως τώρα στα τρία που έχουν δημοπρατηθεί έχει πάρει και τα τρία;»ρώτησε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. 

Σε σχέση με την άποψη της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ότι οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες υπαγορεύονται από την ανάγκη εξασφάλισης της βιωσιμότητας των καναλιών, καθώς κάθε κανάλι χρειάζεται 50 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει, ενώ η διαφημιστική πίτα υπολογίζεται σε 200 εκατ. ευρώ, ρώτησε: την Τετάρτη η κυβέρνηση επανέφερε τα θεματικά. «Αυτά δεν χρειάζονται 50 εκατ. για να λειτουργήσουν;»

Και επισήμανε: «αν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειλικρινή προσπάθεια βελτίωσης στων πραγμάτων θα το πιστώνονταν αλλά δεν υπάρχει αρχή μέση και τέλος στην προσέγγιση της κυβέρνησης».

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ζητήσει συγκεκριμένο ποσό από τους ενδιαφερόμενους για τηλεοπτική άδεια, θέτοντας παράλληλα ποιοτικά κριτήρια, κριτήρια διαφάνειας και κριτήρια όσον αφορά την προέλευση των χρημάτων.

«Τι θες να κανείς τον καναλάρχη με τέσσερα κανάλια; Με περισσότερα κανάλια υπάρχει μικρότερη δυνατότητα παρέμβασης της εξουσίας» σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

SHARE