“Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ” «Χαστούκι» από το Spiegel στη Μέρκελ

Αυστηρή κριτική ασκεί το «Der Spiegel» στην πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για την ελληνική κρίση, τονίζοντας ότι η Γερμανία φοβάται την αλήθεια.

Στο άρθρο με τίτλο «Η Γερμανία φοβάται την αλήθεια», ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι η κυβέρνηση Μέρκελ αγωνίζεται ενάντια στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και δε συνειδητοποιεί πως όλοι πρέπει να πληρώσουν για την Ελλάδα.

«Κάποια στιγμή, ακόμα και τα καλύτερα κόλπα δε βοηθούν: Οι αοριστολογίες περί «άλλων λύσεων» και προσθέτει ότι «Το μόνο πρόβλημα είναι το εξής: Η στιγμή της διορατικότητας και της ειλικρίνειας είναι ακόμη πολύ μακριά……Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η καπετάνιος αυτής της τακτικής. Θέλει να καθυστερήσει τις εξελίξεις για την Ελλάδα κατά τουλάχιστον δέκα μήνες, αφού στόχος της είναι η επανεκλογή της στο αξίωμά της καγκελαρίου το Φθινόπωρο του 2013. Και αυτό (το να πει την αλήθεια) δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για μία προεκλογική εκστρατεία, που θα περιλαμβάνει υποσχέσεις που έχουν μείνει ανεκπλήρωτες και διακεκομμένα δάνεια».

SHARE