Χαμός στο ΠΑΣΟΚ-Συνεχίζεται η φαγωμάρα

(UPD) Μόνο η λέξη «χαμός» μπορεί να χαρακτηρίσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αφού οι χθεσινές διαγραφές ξεκίνησαν νέο γύρο «φαγωμάρας». Ανεξαρτητοποιείται ο Ανδρουλάκης, έκτακτη ΚΟ ζητά ο Λοβέρδος και ο Πάγκαλος στάζει φαρμάκι για τον….Κώστα. Απάντηση με αιχμές του Γιάννη Μανιάτη στο Λοβέρδο

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μανιάτης απέστειλε απάντηση στην επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου, με την οποία ζητούσε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συγκληθεί άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα. Στην επιστολή αναφέρει την….. απουσία του πρώην υπουργού από τις προηγούμενες συνεδριάσεις και υπενθυμίζει ότι με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη συγκληθεί το συντακτικό συνέδριο της παράταξης.

σημειώνεται ότι τα μέτρα δεν ψήφισαν χθες οι βουλευτές Μιχάλης Κασσής (όχι), Θόδωρος Παραστατίδης (όχι), Αντζελα Γκερέκου (παρούσα), Μάρκος Μπόλαρης (παρών), Γιάννης Κουτσούκος (παρών) και Κώστας Σκανδαλίδης (απουσίαζε).

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μετά την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Στην επιστολή του προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη» και προσθέτει ότι «με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέταρτη φορά, από το 2010, η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, δίχως μικροκομματικούς υπολογισμούς».

Επίσης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αν και ψήφισε «ναι» χθες.

Δηλητήριο Πάγκαλου μέσω Twitter για τα «όχι»
Κριτική σε όσους επέλεξαν να πουν «όχι» στα μέτρα άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μέσω Twitter. «Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν με αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κι αν βρεθείς» και συμπλήρωσε «με συγκινούσε πάντα η ιδιαιτερότητα, το θάρρος της γνώμης μέχρι και η αποστασία. Είχα το πρώτο, ίσως το δεύτερο, δεν τόλμησα ποτέ το τρίτο. Θα ‘βλεπα με συμπάθεια τις αποσκιρτήσεις, εάν ήμουν σίγουρος ότι αποκλειστική αιτία είναι η πολιτική διαφωνία». Έλα όμως που είναι τόσο αβανταδόρικο το επιχείρημα που τους ταυτίζει με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο και τη Χρυσή Αυγή. Έλα που όλοι οι προηγούμενοι στον ίδιο δρόμο εκλέχθηκαν θριαμβευτικά ενώ με το κατασπαραγμένο ΠΑΣΟΚ θα ήταν εκτός βουλής».

Τέλος, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, υποστηρίζει ότι «η μοναδική διέξοδος είναι ο επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας», «η αποκοπή του από κάθε συμμετοχή σε αυτές τις νεοσυντηρητικές πολιτικές» και «η έμπρακτη αναγνώριση των λανθασμένων πολιτικών επιλογών».

SHARE