Χαμός στην ΕΛ.ΑΣ – Έφοδος σε αστυνομικά τμήματα από το Εσωτερικών Υποθέσεων – Ο Δένδιας τόλμησε να “χτυπήσει” τα “φίδια”

elas[UPD] Επιχείρηση-σκούπα στα αστυνομικά τμήματα στη Νίκαια, στα Καμίνια και στου Ρέντη πραγματοποιεί την Τρίτη η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθούν περιστατικά βίας στα οποία εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή.

Συμπληρωματικός φάκελος για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής

Συμπληρωματικό φάκελο «για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής» απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο φάκελος περιλαμβάνει την υποβολή δικογραφίας για την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, καθώς και «χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή”», τον οποίο παρέδωσε στον κ. Δένδια ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

 Χαμός στην Αστυνομία – Ο Δένδιας τόλμησε να “χτυπήσει” τα “φίδια” – Όλες οι αλλαγές
Το βράδυ της Δευτέρας η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τους αντικαταστάτες των δύο αξιωματικών, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίοι παραιτήθηκαν  για προσωπικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε το πρωί χθες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Πρόκειται για τον Αντιστράτηγο, Σπύρο Παπασπύρου, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος και τον Ταξίαρχο, Γιώργο Σουγλιέρη, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.

Από τις «καραμπόλες» λόγω της μετακίνησης των δύο αυτών ανώτατων αξιωματικών, η ηγεσία της ΕΛΑΣ προχώρησε και στις ακόλουθες τοποθετήσεις για την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν. Έτσι:

Ο Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς τοποθετείται Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας
Ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης τοποθετείται Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Υποστράτηγος Ευάγγελος Βενέτης τοποθετείται Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας.
Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός τοποθετείται Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας τοποθετείται Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη βραδινή ανακοίνωση η ΕΛΑΣ σημειώνει, ακόμη, «προς άρση κάθε παρερμηνείας, ότι οι εσωτερικές μετακινήσεις των Αξιωματικών, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, δεν απορρέουν από στοιχεία ή ενδείξεις για επίμεμπτες συμπεριφορές ή διασυνδέσεις και συνεπώς, σε καμία περίπτωση, δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων, παραφιλολογίας και αυθαίρετων συμπερασμάτων».

«Καρατομήθηκαν» οκτώ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί

Παράλληλα, το μεσημέρι της Δευτέρας, με μια… καταδρομικού τύπου επιχείρηση, οι χειρισμοί της οποίας θυμίζουν περιόδους κρίσης, ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο ότι μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, κατά απόλυτο τρόπο, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για Χρυσαυγίτες αστυνομικούς.

Μεταξύ των «καρατομηθέντων» αξιωματικών βρίσκονται ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ και ο αστυνόμος, διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ανατέθηκε σήμερα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, στο διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.

Ο αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε και η μετακίνηση των οκτώ αξιωματικών, οι οποίοι είναι:

– Ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

– Ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ.

– Ο αστυνομικός διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

– Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής.

– Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να βρίσκονται δίπλα σε άτομα, τα οποία πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να τα παρεμποδίζουν και  να τα συλλαμβάνουν

– Ο αστυνόμος διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

– Ο αστυνόμος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.

SHARE