Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης – απεργών στο μετρό

metro_apergiaΧωρίς μετρό θα μείνει και αύριο η Αθήνα, για  8η ημέρα, την ώρα που η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους απεργούς φουντώνει. Ανυποχώρητοι οι συνδικαλιστές, με αυτόφωρο απειλεί η κυβέρνηση.

Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι του Μετρό στο τελεσίγραφο που τους απηύθυνε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, πως εάν δεν συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με τον νόμο.

Συγκεκριμένα, για αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισαν να μείνουν ακινητοποιημένοι για όγδοη συνεχή ημέρα οι συρμοί του Μετρό, ενώ «χειρόφρενο» θα τραβήξουν από τις 12.00 έως και τις 16.00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει επίσης και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00.

Η σύγκρουση λοιπόν της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, μετά και τη νέα απεργία στο Μετρό, φαίνεται να είναι πια μονόδρομος, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο των απολύσεων.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με ανακοίνωσή της, δηλώνει πως τα περιθώρια και η υπομονή έχουν εξαντληθεί και ο νόμος θα εφαρμοστεί και καλεί όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι απεργοί του Μετρό (ΣΕΛΜΑ)  απαντούν «απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο» ενώ στις κατηγορίες «για ασέβεια προς το επιβατικό κοινό»,  δηλώνουν πως  «ευθύνονται όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, παραμυθιάζουν και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες όλου του ελληνικού λαού».

Αυτοί είναι οι μισθοί σε Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ. Να τρέξουμε να υποβάλουμε αίτηση!

Σύμφωνα με τον υπουργό Κ Χατζηδάκη, (ΣΚΑΙ, εκπομπή Νέοι φάκελοι),  αν λογαριάσει κανείς τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τα επιδόματα, στο Μετρό ο μέσος μισθός είναι 3083 ευρώ το μήνα, στον ΗΣΑΠ 4095 και στο τραμ 2542, μεικτά.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, χωρίς τα δώρα, τις Κυριακές, τα νυχτερινά και τις υπερωρίες ο μέσος μισθός είναι 2.500 ευρώ στο Μετρό, 3.286 στον ΗΣΑΠ και 2.167 στο τραμ, μεικτά.

Ο υπουργός είπε ότι ο στόχος είναι με το ενιαίο μισθολόγιο να κατέβουν μεσοσταθμικά οι μισθοί στα 1.900 ευρώ και επεσήμανε ότι η μέγιστη μείωση θα είναι 25%, ενώ στους χαμηλόμισθους δε θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Το μήνυμα προς τους απεργούς: «H κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο».

SHARE