ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Tips για τεχνικά όρια, τράπεζες και χρέη εισηγμένων

erotimatiko Έχει περιθώρια νέας ανόδου το Χρηματιστήριο; Γιατί επιστρέφει η επιφυλακτικότητα στα τραπεζικά χαρτιά. Νέα αυξηση στα κόκκινα δάνεια. 2,75 δισ. ευρώ τα χρέη, μόνο από τις εισηγμένες με αρνητικά ίδια κεφάλαια…

ΑΓΟΡΑ – ΑΠΟΨΗ – Solidus Sec: Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, η Αγορά έχει διανύσει σημαντικό διάστημα ανόδου, όμως ο σημαντικός όγκος συναλλαγών σημειώθηκε από τον Σεπτέμβριο έως και τον Νοέμβριο του 2012, επισημαίνει ο Σέργιος Μελαχροινός.
Από τον Δεκέμβριο και μετά ο Γενικός Δείκτης, καταγράφει νέα υψηλά με σχετικά χαμηλούς όγκους, κάτι που δημιουργεί υπόνοιες ότι οι αγοραστές παρουσιάζονται επιφυλακτικοί στο να προχωρήσουν σε επιθετικές τοποθετήσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Η άνοδος των τελευταίων συνεδριάσεων βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην ΕΕΕΚ και κατά δεύτερο λόγο στις Τραπεζικές μετοχές, καθώς εμφανίστηκαν σενάρια πιθανής αλλαγής των όρων ανακεφαλαιοποίησης, ή μετάθεσης του χρονικού ορίζοντα.
Όμως οι χθεσινές δηλώσεις Στουρνάρα έβαλαν τέλος στα παραπάνω σενάρια και η επιφυλακτικότητα επέστρεψε στο Τραπεζικό ταμπλό.
Με τα δεδομένα αυτά και αν δεν υπάρξουν ειδήσεις – καταλύτες, σύμφωνα με την εκτίμηση του αναλυτή της Solidus Sec., καθίσταται δύσκολη η αναρρίχηση του Γενικού Δείκτη σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

 

Χ.Α – ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:  Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Παραμένει ”long”, όσο διατηρείται υψηλότερα των 1000 μονάδων, ενώ τεχνικά ζητούμενο είναι η υπέρβαση των 1065 μονάδων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 1080, 1118 και 1175 μονάδες.
Έστω και σχετικά οριακά, ο FTSE25 απεγκλωβίστηκε από το “σφιχτό εναγκαλισμό” της ζώνης 340 – 350. Η υπέρβασή της, αν επιβεβαιωθεί, θα δώσει minimum κίνηση στις 361 μονάδες, ενώ, σε περίπτωση διόρθωσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί νέο “pullback” προς τις 339 μονάδες.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ 1: ”Χάλασε” το ευνοϊκό κλίμα που είχε αρχίσει να δημιουργείτο η δήλωση του υπουργού οικονομικών… “Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για διαφοροποίηση των όρων, όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών” μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
Παράλληλα διευκρίνιζε πως η δημιουργία μιας “bad bank” για να αναλάβει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, “δεν αποτελεί προτεραιότητα” της Κυβέρνησης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ 2: Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – δημοσιεύματα, παρατηρείται νέα αύξηση κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες των “κόκκινων” δανείων στο σύνολο του χαρτοφυλακίου στεγαστικών και κατά 12 μονάδες επί των δανείων σε καθυστέρηση. Και αυτό, μόνο για το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ…

 

 Υπενθύμιση:  ΑΛΑΠΙΣ 928,9 εκατ. ευρώ + ΑΛΣΙΝ 4,8 εκατ. + ΑΛΤΕΚ 74,4 εκατ.+ ΚΟΜΠ 6,2 εκατ.+ ΗΟΛ 176,4 εκατ.+ ΛΑΒΙ 89,3 εκατ.+ ΝΤΡΙΑΡΤ 69,3 εκατ.+ ΣΑΤΟ 49,6 εκατ.+ ΣΠΙΝΤ 36,2 εκατ.+ ΣΠΡΙΝΤ 53,3 εκατ.+ ΥΑΛΚΟ 40,5 εκατ.+ ΒΑΡΝΗ 31,1 εκατ.+ ΕΥΒΡΚ 11,2 εκατ.+ ΑΧΟΝ 446,9 εκατ, + ΔΟΛ 134,6 εκατ.+ ΡΙΝΤΕ 58,6 εκατ.+ ΠΗΓΑΣ 164,3 εκατ.+ ΝΙΚΑΣ 61,7 εκατ.+ ΝΕΛ 137,8 εκατ.+ ΚΟΥΜΠ 138,4 εκατ. ευρώ = 2,75 δισ. ευρώ μόνο από τις εισηγμένες με αρνητικά ίδια κεφάλαια…

SHARE