Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Μείωση μισθού – κατάργηση προνομίων των βουλευτών – Απλή αναλογική

KOYVELHSΟ Φώτης Κουβέλης σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ συνοψίζοντας τις εισηγήσεις συνταγματολόγων τόνισε ότι «μια στρατηγική εξόδου από την κρίση οφείλει να απαντήσει πειστικά στο πρόβλημα του πολιτικού συστήματος». Προτείνει:

-Την εξυγίανση και την διαφάνεια σ΄όλες τις πτυχές του πολιτικού συστήματος με ριζική αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, με υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου, με την προφανή, όπως τόνισε, κατάργηση των συνταγματικών διατάξεων του άρθρου 86 του Συντάγματος που αφορά την παραγραφή των αδικημάτων.

-Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε την θέση του κόμματος του για καθιέρωση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, το οποίο, ανέφερε, παραμορφώνει την λαϊκή βούληση.

-Σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων και την διαφάνεια ζήτησε την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, και της βουλευτικής αποζημίωσης ακόμη και για την συμμετοχή σε επιτροπές στη Βουλή, την κατάργηση κάθε φορολογικού προνομίου και τη συνταξιοδότηση των βουλευτών από τον επαγγελματικό φορέα καθενός.

Επίσης ο κ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ ενός διαφανούς θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση και τη ρύθμιση των ζητημάτων των ΜΜΕ.

 

SHARE