Φώφη Γεννηματά για κυβέρνηση: Υπονομεύουν την προοπτική ανάπτυξης της χώρας

gennhmata_3

Στην ομιλία της στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Κινήσεων Πολιτών, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου αυτόνομου πόλου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ενώ ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τόσο στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης όσο και στο προσφυγικό.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για δήθεν πολιτική διαπραγμάτευση από την πλευρά της κυβέρνησης και για “δήθεν πολύωρες συζητήσεις και ψευτομαγκιές». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται όταν “διαφημίζει πως από τον νέο ορυμαγδό των μέτρων δεν θα θιγούν οι μη προνομιούχοι πολίτες”.  “Υπονομεύουν την προοπτική ανάπτυξης της χώρας και δημιουργίας θέσεων εργασίας”, υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μίλησε για πλήρη απουσία του κράτους και για εικόνες ντροπής στην Ειδομένη, τον Πειραιά και στο Ελληνικό.  Επανέλαβε δε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας βρίσκεται στον “αέρα” γιατί η νομοθέτηση από την κυβέρνηση γίνεται στο “πόδι”, γιατί προβλέπεται ότι όσοι βρίσκονται στα Κέντρα Υποδοχής προς επιστροφή στην Τουρκία, θα αφήνονται “ελεύθεροι” μετά από 25 ημέρες, που ήδη παρέρχονται.

«Οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχουν χάσει πλήρως τον έλεγχο, δεν μπορούν να εγγυηθούν την υγεία και την ασφάλεια ούτε των πολιτών ούτε των προσφύγων. Η κυβέρνηση δεν έχει πια κανένα ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο. Είναι ένας μηχανισμός εξουσίας. Ένας μηχανισμός διαχείρισης – και μάλιστα αποτυχημένης – χωρίς ιδεολογικές και πολιτικές συντεταγμένες», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η μόνη προσφορά τους στον τόπο, η μόνη επωφελής λύση θα είναι η παραίτησή τους. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερα για το λαό μας».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός δυναμικού πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα αντιμετωπίσει το διχαστικό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και θα διεκδικήσει ενεργό και καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, σημειώνοντας ότι “είμαστε η δύναμη που μπορεί να ενώσει τις προσπάθειες για ανάπτυξη με την αναδιανομή και το κοινωνικό κράτος”.

SHARE